7
Mayıs
2024
Salı
ESKİŞEHİR

Uluslararası başarı ödülü

Uluslararası Kamusal Taşıma Birliği UITP (International Association of Public Transport) tarafından Almanya Dresden’de 21 Nisan’da gerçekleştirilen Hafif Raylı Sistem konferansı kapsamında Eskişehir Hafif Raylı Sistemi ESTRAM Projesi, değişik ülkelerdeki 12 proje arasında en başarılı proje olarak, 2004 yılı ödülüne layık görüldü.

UITP Raylı Sistem Uzmanlarından kurulu Seçiciler Komisyonu Zürih, Brüksel, Dresden ve Roterdam gibi kentlerin de içinde yeraldığı 12 proje arasında ödüle layık görülen ESTRAM’ın üstünlükleri olarak gösterilen kıstaslar şöyle sıralandı:


Kent içi sürdürülebilir bir ulaşım tasarımına sahip olması,
Çevreci araçların seçilmesi,
Ray sistemi inşaasında en son teknolojinin kullanılması,
Araçların %100 düşük döşeme teknolojisine sahip olması,
Tasarımdan inşaat ve eğitime kadar, en geniş kapsamda anahtar teslimi bir uygulamayı kapsaması,
Temel atma tarihinden itibaren 24 ayda tamamlanarak, kısmi deneme sürüşlerine başlanması,
En üstün kalite yönetimi uygulanması,
Kentin, en çok gidip gelinen merkezlerinin %80’ini kapsaması,
Kentin gelişimine katkı unsurunun dikkate alınması.


1885 yılında kurulan UITP dünya çapında 80 değişik ülkeden, toplu taşıma sektöründe hizmet veren 2000’in üzerinde üyeye sahip olup, aralarında Türkiye’den Belbim, İETT, İstanbul Ulaşım ve İzmir Metro Taşımacılık Kuruluşlarının yanısıra Londra, Paris, Lyon, Berlin, Frankfurt, Hamburg, Roma, Milano, Tokyo, NewYork, San Francisco gibi büyük şehirlerin toplu taşıma idareleri de üye olarak bulunuyor.

ESTRAM’ın aldığı ödül, Kongreye ve törene katılan Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Emre AYKAR’a teslim edildi. Raylı Sistemler Konusunda Türkiye’ye verilen ilk uluslararası ödüle, çeşitli ajanslar, haber bültenlerinde yer verdiler.




Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2004 Pazartesi 17:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?