4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Uluslararası izciler buluştu

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde, "Tarihe birlikte ışık tutalım Yazılıkaya" projesi çerçevesinde düzenlenen Uluslararası İzcilik Kampı'na 4 ülkeden 160 öğrenci katıldı.

Seyitgazi futbol sahasında izci ateşinin yakıldığı etkinlikte konuşan Seyitgazi Kaymakamı Oğuz Şenlik, ilçenin Frig, Hitit, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yaptığını söyledi.

Şenlik, "Seyitgazi'nin zengin geçmişi, ilçeye 90'a yakın taşınmaz kültür varlığı, doğal ve kültürel zenginlikleri miras bıraktı. Seyitgazi ilçesinin izciler için bulunmaz bir nimet olduğunu düşünüyorum. Bu tür organizasyonlar, ilçenin tanıtılmasına büyük katkılar sağlayacaktır. Bundan sonraki yıllarda da tüm dünya izcilerini ilçemize bekliyoruz" dedi.

Seyitgazi Belediye Başkanı Adnan Yalçın Şen ise, Eskişehir İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü'nün 29 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında tertiplediği uluslararası izcilik kampına Erzurum, Eskişehir, Ankara, İstanbul, Güney Kore, Belçika ve Danimarka'dan 160 öğrencinin katıldığını açıklayarak, "Sözkonusu etkinliğe ev sahipliği yapmak, bize gurur verdi. Seyitgazi ilçesi, 8 bin yıllık geçmişe dayanan eski bir yerleşim yeri. Hazırlanan projelerle, gelecek yıl daha da kapsamlı etkinliklere ev sahipliği yapmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Kaymakam Şenlik ve Başkan Şen'in izci ateşini yakmasının ardından izcilerin gerçekleştirdiği gösteriler beğeni kazandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 11:33:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?