4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Ümit Karan'dan bomba açıklamalar

Galatasaray'ın eski golcüsü Ümit Karan'dan Futbol Federasyonu'na veryansın!.

Tecrübeli yıldız, Türkiye'de belki de binlerce futbolcunun sıkıntısını dile getirdi, TFF'nin futbolcu ile kulüpler arasındaki ihtilaflarda hep kulüplerden yana tavır alıp, futbolcuları mağdur ettiğini savundu

Karan, Eskişehirspor'a transfer olduktan sonra ilk kez konuştu. Golcü futbolcu tam bir futbol şehrine transfer olduğu için çok mutlu olduğunu belirtip, takım arkadaşlarına ve Eskişehirspor taraftarına övgüler yağdırdı.

TV8 Galatasaray Muhabiri Selahattin Ekrekli'ye konuşan golcü futbolcu; Es-Es taraftarını Eskişehir'in bebeğine benzeterek, bu bebeği mutlu etmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Ümit, Galatasaray'dan ayrıldığı için üzgün olduğunu ancak Eskişehir'de yeniden doğduğunu da söyledi.

İşte Ümit Karan'ın TFF, Galatasaray ve Eskişehirspor ile ilgili açıklamaları:

"ESKİŞEHİR'DE YENİDEN DOĞDUM"
"Eskişehirspor'a transfer oldum bildiğiniz gibi. Bu benim için yeni bir başlangıç oldu. Gerçekten çok mutluyum. Taraftarı takımına inanılmaz tutkun. Çok arzulu bir taraftar kitlesi var.

İlk maçımız deplasmanda olmasına rağmen bizi yalnız bırakmadılar ve çok organize bir biçimde bizi desteklediler. Takımını 90 dakika susmadan destekleyen bir taraftarın olduğu takıma geldiğim için gerçekten çok mutluyum."

"ESKİŞEHİRSPOR'UN BEBEĞİ GİBİ"
"Eskişehirspor taraftarı muhteşem. Ben hayatımda daha önce böyle bir şey görmedim. Ben birçok Anadolu takımında oynadım. İnanılmaz bir seyircisi var. Es-Es taraftarını halkın bebeği gibi düşünmeniz gerekiyor. O bebeği herkes büyütmek istiyor.

Ben de o bebeğin bir parçası olmak beni inanılmaz mutlu ediyor. İlk maçımızda bizi inanılmaz desteklediler. İlk maçtan puan çıkarmayı başardık. İnşallah onların desteğiyle evimizde oynayacağımız Bursaspor maçından üç puanla ayrılacağız."

"AYRIRLIŞ SEBEBİM YÖNETİMİN KARARI"
"Galatasaray'dan ayrılış sebebim yönetimin kararı. Geçen sene sıkıntılı bir dönem yaşadım. Tabi bu değişim benim için kolay olmadı. Geçen sene fazla oynama şansı bulamadım.

Bir kırgınlık mutlaka var. Çünkü 8-9 seneni bu takıma verdim. Tabiî ki üzüntü var, ama artık hepsinin atlattım. Şimdi sadece Eskişehirspor'un başarısını düşünüyorum. Artık kendimi çok iyi hissediyorum. En kötü 1-2 hafta içinde eski formuma kavuşurum."

 

"YÖNETİM ESKİ OYUNCULARI BİR BİR EKARTE ETTİ"
"Görüyorsunuz yönetim eski oyuncuları bir bir ekarte etti. Sonuçta bir isim yaptıysak Galatasaray sayesinde yaptık. Onlara buradan teşekkür ederim. G.Saray taraftarına, camiasına teşekkür ederim.

Onların sayesinde Ümit Karan oldum. Dediğim gibi şu an benim için G.Saray hakkında düşüneceğim bir şey kalmadı. Şu an onlar benim rakibim. Onlara başarılar diliyorum.

İnşallah yaptıkları transferlerle Avrupa'da iyi yerlere gelirler. Biz güzel başarılar elde ettik. Benim bundan sonraki tek düşüncem ve motivasyonum Eskişehirspor için."

"KEİTA, ELANO NEYSE; BENİM İÇİN EL SAKA, SERDAR AYNI"
"Şu an oynadığım takım arkadaşlarımdan çok memnunum. o kadar düzgün insanlar ki.

Hakikaten bir aile ortamını özlemiştim. Bu arkadaşlarla beraber o duyguyu yaşamak benim için ayrı bir mutluluk. Uzun zamandır bu duyguyu hissetmemiştim. Siz Keita, Elano diyorsunuz ama El Saka ya da Serdar ile beraber oynamak benim için şereftir."

"FEDERASYON OYUNCULARIN HAKKINI ARAMIYOR"
"Federasyon, kulüpleri kolluyor. Bizim federasyon kulüplere yönelik kararlar alıyor. Çünkü kulüpleri karşısına almak istemiyor. Şu an tahminim 1500-2000 dosya var federasyonda bekleyen.

Bunlar futbolcuların haklarını aramak için verdiği dosyalar. İsim vermeyeyim x bir takımın futbolcusunu arıyorum 'Ne yapıyorsun?' diye. 'Dosyam federasyonda, bekliyorum' diye bir cevap alıyorum. Federasyon kulüpleri karşısına almamak için bu dosyaları ertelemek zorunda kalıyor.

Neden? Kulüplerle ters düşmemek için. Böyle bir şey yok! Önce futbolcuların hakkını savunacaksın, futbolcu haklıysa o dosyayı inceleyip futbolcunun hakkını vereceksin ve insanları bekletmeyeceksin.

Çünkü futbolcu bu işten ekmek parası kazanıyor. Beklediği sürece takım bulamıyor. Ya da alacağı varsa alamıyor. Federasyon bu konuda daha titiz davranmalı, bu kadar dosya beklemez!"

"YABANCI HAYRANLIĞI BİTMELİ"
"Oynadığım maçlarda takım olarak iyi geçmedi. Zaten 6-7 maçta sadece 5-6 dakika oynadım. Bundan önceki sezonlarda attığım goller az buz değil. Ama insanlar çabuk unutuyor.

Tabii ki bir de sima olarak yüzümüz eskimiş olabilir. Ama şu da bir gerçek ki Galatasaray da hala 3-4 sene takıma hiçbir şey vermemiş, takıma katkı sağlamamış futbolcular var. Ama onlar takımda kalabiliyor. Ama Türk futbolcular; Hakan Şükür, Hasan Şaş gibi; her zaman gönderiliyor. Bu da insanını zoruna gidiyor.

Biz Galatasaray'da para için oynamadık. Zamanında çok fedakarlıklar yaptık. Ama artık bunlar geride kaldı. Ben Galatasaray taraftarına bir kere daha teşekkür ediyorum bana verdikleri destek için.

Şu an Eskişehirspor'da o kadar mutluyum ki bu mutluluğumu ileri maçlarda televizyondan izleyeceksiniz"

"AÇTIĞIM BAR YATIRIM AMAÇLI, İŞLETMESİNİ YAPMIYORUM"
"Türkiye'de herkes her şeyi kendine göre yorumluyor. Ben size yurt dışında binlerce futbolcu ismi sayabilirim, bu tarz yatırım yapan. Aracştırırsanız, bulursunuz; bir çok ünlü isim görebilirsiniz. Ben size binlerce sayabilirim.

Bunlar çok üst düzey oyuncular. Biz bu işi yatırım olarak yapıyoruz. İşletmesini yapmıyorum. Ama insanlar bunu hep kendine göre yorumluyor. Doğru karar, yanlış karar o tartışılabilir..."

"HERKES HAKKINI HELAL ETSİN"
"Benim de hatalarım var. Hatasız insan olmaz. Hatalarım olduysa her zaman af dilemesini de bilirim. Ama bana karşı da zaman zaman çok saygısızlık yapıldı, açıklamalar oldu.

Ben hiçbir zaman cevap vermedim. Ben herkese hakkımı helal ettim. Umarım herkes de bana hakkını helal eder. Galatasaray'a emeğim olduysa ne mutlu bana. Onlar da bana çok emek verdiler. Mutsuz ayrıldım ama Galatasaraylı Ümit olarak devam ediyorum."

 

...
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 18:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?