6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Unakıtan da maçtaydı

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Eskişehir Atatürk Stadı'nda Bank Asya 1. Lig takımlarından Eskişehirspor-Antalyaspor'un maçını birlikte izledi.


Maça yarım saat geç kalan Maliye Bakanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Kemal Unakıtan, şeref tribününde Adalet Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin ile tokalaştıktan sonra yerine oturdu.

Bakanlar birlikte karşılaşmayı izlerken, Maliye Bakanı Unakıtan stada geldikten 5 dakika sonra 36. dakikada Serdar, takımı Eskişehirspor'u 1-0 öne geçiren golü attı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Bu arada karşılaşmaya büyük ilgi gösteren Eskişehirsporlu taraftarların bulunduğu kapalı tribünde yer alan Eskişehir Kültür Derneği mehter takımı ilgi çekti.

Bank Asya 1. Lig'de oynanan Eskişehirspor-Antalyaspor maçı sonrası açık tribünün kapıları açılmayınca izdiham yaşandı. Taraftarların ve çocukların ezilme tehlikesi atlattığı izdihamda stat dışındaki bir polis memuru, vatandaşların yüklenmesi neticesinde kırılan demir kapının altında kalmaktan son anda kurtuldu.


Eskişehir Atatürk Stadı'nda Eskişehirspor ile Antalyaspor arasında oynanan ve 1-1 berabere sonuçlanan maç sonrası açık tribünde izdiham yaşandı.

Tribünü dolduran on binlerce kişi, bir anda kapıya yığılınca bazı taraftarlar ve çocuklar ezilme tehlikesi atlattı. Taraftarlar, polisin güvenlik gerekçesiyle maçın bitiminden hemen sonra açmadığı açık tribündeki demir kapıya yüklendi. Taraftarların bir süre salladığı demir kapı, bir anda yıkıldı. Bu sırada stat dışında bulunan bir polis memuru, yere düşen kapının altında kalmaktan son anda koşarak kurtuldu.

İHA kamerası tarafından saniye saniye görüntülenen olay sonrası taraftarlar, stattan çıkmaya başladı. Yıkılan kapının üzerinden geçmek zorunda kalan bazı taraftarlar yere düştü. İzdihamda babalarıyla maça gelen bazı çocuklar da ezilme tehlikesi geçirdi. Bazı taraftarlar hafif şekilde yaralandı. Statan çıkınca polislere tepki gösteren bazı vatandaşların görevlilere kar topu ve taş atması dikkati çekti. Bunun üzerine polisler ve taraftarlar arasında sert tartışmalar yaşandı. Bazı taraftarlar, tribünde polislerin kendilerine biber gazı sıktığını söyledi.


Bu arada Atatürk Caddesi'ne yığılan taraftarların trafiği açması için köpekli çevik kuvvet polisleri, bahse konu yere geldi. Taraftarlar, daha sonra dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2008 Pazar 16:45:43
Güncelleme :17 Şubat 2008 Pazar 18:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?