9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Unakıtan'ın Eskişehir temasları

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, terör meselesiyle ilgili mümkün olan herşeyin yapıldığını belirterek, "Sınır ötesi harekat yapılınca, bütçede ne olacağını kimse merak etmesin. Biz öyle bir milletiz ki, sözkonusu vatansa gerisi laftır" dedi.


3 gündür Eskişehir'de bulunan ve bir dizi programa katılan Bakan Unakıtan, bugün Seyitgazi ilçesindeki Seyyit Battal Gazi Türbesi ve Külliyesi'ni ziyaret etti. Türbede dua edip, külliyedeki restorasyon çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi alan Kemal Unakıtan, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Unakıtan, dolardaki düşüşten ihracatçıların şikayetçi olmasının normal olduğunu ifade ederek, "Çünkü kuvvetli Türk Lirası, ihracatçının işine yaramıyor. Onların rekabet gücünün artması için
Türk Lirası'nın biraz daha gevşek olması lazım, bu onların işine geliyor. Ama, bunlar ekonomik kaidelere bağlı neticeler. Yoksa söz söylemekle 'Dolar şöyle, ya da Türk Lirası böyle olsun' demekle olmaz. Bunlar ekonomik neticelerdir. Bunlara bizim yapısal reformlar yaparak düzeltme getirmemiz icap ediyor. Bizim ekonomimizin yolu da zaten böyle. Yapısal reformlara Türkiye'nin devam etmesi lazım. İhracatımızın kalıcı başarısı yapısal reformlara bağlı" diye konuştu. Öte yandan, IMF'nin bahsettiği yapısal ve bankacılık reformlarını yaptıklarını kaydeden Kemal Unakıtan, şunları söyledi:
"Biz onlara da devam ediyoruz. Şuanda bankacılık sektörü, şimdiye kadar ki en kuvvetli zamanını yaşıyor. Önümüzde Sosyal Güvenlik Reformu var. Onu yapacağız. IMF'nin söylediği bu tür reformları Türkiye yaptı, yapmaya devam ediyor."
Maliye Bakanı Unakıtan, ilçede atıl durumda bulunan Devlet Hastanesi'nin yüksekokul olarak hizmete açmak için girişimlerde bulunacağının sözünü verdi. Bakan Kemal Unakıtan, daha sonra ilçeye bağlı Cevizli köyüne geçerek, ilköğretim okulunun açılış törenine katıldı. Salı günü askere gitmeye hazırlanan ve okul önünde Türk bayrağı açan 20 genç tarafından karşılanan Kemal Unakıtan, asker adaylarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu arada, gençlerden birinin Türk bayraklı yazmasını boynuna bağladığı Bakan
Unakıtan, asker adaylarına vatani görevlerini yapmak üzere yola çıkmadan önce 100'er YTL harçlık verilmesi için Vali Kadir Çalışıcı'yı görevlendirdi. Okul açılışında konuşan Unakıtan; hükümetin, terör meselesinin üzerinde birinci görev olarak durduğunu vurgulayarak, "Mümkün olan her şey yapılacak değil, yapılıyor. Şimdi, askere gidecek evlatlarımızı gördüm. Allah, onlara hayırlı askerlikler yapmayı nasip etsin. Tekrar yuvalarına, analarının, babalarının yanına dönmeyi nasip etsin. Bütün düşüncemiz bu. Bunun içinde gerekli olan ne varsa, onu da yapıyoruz. 'Sayın bakanım, işte sınır ötesi harekat yapınca, bütçede ne olacak?' diye soruyorlar. Hiç kimse onu merak etmesin. Biz öyle bir milletiz ki, sözkonusu vatansa gerisi laftır. Biz ve bu devlet, bugünler için var. Ama bu devlet büyük devlet, bu millet büyük millet. Onun için her türlü zorluğun üstesinden geliriz. Başka hesapları olan varsa, o hesaplardan da hepsi hüsrana uğrayacak. Biz kendimize güveniyoruz, kimseye de güvenmiyoruz. Bu konuda, bu millete
güveniyoruz. Bu milletin tarihi, neler yaptığı belli. Bu milletin önünde öyle kimse yamukluk yapamaz. Buna da hiç müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.


Öğretmenlere de seslenen Bakan Kemal Unakıtan, "Öğretmenler, çocuklar sizlere emanet. Bu çocuklara iyi bakın. Çocuk bu, yaramazlık yapar, sakın dövmeyin. Onları sözle terbiye edin. Hele hele çocukların yüzüne vurduğunuzu duymayayım. Öyle bir şey sakın yapmayın. Neden? Bu evlatlarımız nasıl yetişirse, o şekilde oluyorlar. Terbiyelerini ona göre verelim. Anneler, babalar, siz de ona göre davranın. Çocuk dediğin yaramaz olur, cam çerçeve kırarsa bir şey olmaz ki. Hepimiz bunları yaptık" dedi.
Bakan Unakıtan, konuşmasının ardından kurdeleyi kesip açılışı yaptı ve bir süre öğrencilerle sohbet etti. Han ilçesindeki yeni hükümet konağını da hizmete açan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, daha sonra Ankara'ya hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2007 Pazar 22:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?