3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Üniversite inşaatında göçük

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde, alışveriş merkezi inşaatında meydana gelen göçükte, bugün işe başlayan bir demirci ustası hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Meşelik Kampusü’ndeki Eğitim Fakültesi anfi tiyatro yanındaki inşaatta bugün çalışmaya başlayan soğuk demir işçisi Halil İbrahim Yılmaz (58), temel yanındaki toprağın kayması sonucu göçük altında kaldı. Tonlarca toprağın üzerine yığıldığı Yılmaz’ı kurtarmak için, mesai arkadaşları ilk etapta elleriyle toprağı kazmaya çalıştı. Daha sonra kürekler ve iş makineleriyle yapılan çalışmalar da sonuç vermeyince, olay yerine itfaiye ve sivil savunma ekipleri çağrıldı. Ekiplerin 2 saat süren çalışmasıyla, işçinin bedenine ulaşıldı. Kurtarma görevlilerinin Halil İbrahim Yılmaz’ın yaşadığını söylemesi, umutların tükendiği bir anda yeniden heyecanlı anların yaşanmasına sebep oldu. 112 görevlileri müdahalede bulunduğu sırada Yılmaz, hayatını kaybetti. Bunun üzerine ceset, ambulansa taşınarak Osmangazi Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, işçinin kurtarma çalışması sırasında son nefesini verdiğini öğrendiğini belirterek, "Müteahhidin ihmali olup olmadığına savcılık karar verecek. Tedbirli olmak lazım. Ama iş kazaları da oluyor. Hepimiz çok üzgünüz" dedi.
Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili tahkikat başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 22:19:45
Güncelleme :19 Haziran 2005 Pazar 15:22:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?