3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Üniversitede arbede: 100 gözaltı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ) eylem yapan sol görüşlü öğrencilerle polis ve güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Polis gruba biber gazıyla müdahale ederken, 100'e yakın öğrenci gözaltına alındı.

Yunus Emre Kampüsü Eğitim Fakültesi önünde toplanan sol görüşlü yaklaşık 200 öğrenci, bildiri dağıtmak üzere gelen karşıt görüşten bir grup öğrencinin satır ve sopalarla fakülte binasında beklediğini iddia ederek protesto gösterisi yaptı.

Karşıt görüşlü öğrencilerin fakülteden çıkmasını isteyen ve emniyet güçlerinin uyarılarına rağmen D Blok önünden ayrılmayan grup ile polisler ve özel güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Çevik kuvvet polisleri gruba müdahale ederken biber gazı kullandı. Müdahale sonrası yaklaşık 100 öğrenci gözaltına alınıp polis otobüslerine bindirildi.

Arbedede çok sayıda öğrencinin yaralandığı ifade edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 18:07:05
Güncelleme :18 Mart 2009 Çarşamba 18:11:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet tosun IP: 88.230.218.xxx Tarih : 18.03.2009 21:12:09

Durum haberde bildirildiğinden çok daha farklı gelişmiştir.Çanakkale şehitlerini anmak için yapılacak olan yürüyüş için davetiye dağıtmakta olan 26 Ülkücü arkadaşımıza pkk yandaşı öğrenciler demir çubuk,sopa ve kaldırım taşlarıyla saldırmış ve bunun üzerine ülkücü arkadaşlar güvenlik görevlileri tarafından fakülte içerisine alınmıştır.Uyarılara rağmen pkk sempatizanlarının dağılmayıp fakülteyi basmak istemelerinden dolayı çevik kuvvet müdahale etmiştir.