4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Üniversiteliler ücretsiz servis istedi

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN ULAŞIM PROTESTOSU

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ) ulaşım sıkıntısına karşı protesto yürüyüşü düzenleyen bir grup öğrenci, ücretsiz servis talep etti.

İki Eylül Kampüsü Yabancı Diller Okulu önünde toplanan Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç-Sen) üyesi öğrenciler, ellerinde döviz ve pankartlarla sloganlar eşliğinde yemekhaneye kadar yürüdü. Burada öğrenciler adına açıklama yapan Buğra Karayazıcı, kampüse ulaşmanın öğrenciler için büyük bir mesele olduğunu belirterek, "İki Eylül Kampüsü'ne sadece Dumlupınar ve Yunus Emre yurtlarından ücretsiz servis bulunmakta. Hatta onlarda 40'ar kişilik birer tane otobüs. Yurtta kalan öğrenciler, hakları olan ücretsiz servislere binebilmek için servisin kalkış saatinden dakikalar öncesi servis sırası beklemeye başlıyor. Çoğu günde yurtların önünden kalkan ücretsiz servislerin dolu olmasıyla birlikte öğrenciler, 1 TL karşılığında korsan servislerle derslerine yetişmeye çalışıyorlar" dedi.

Karayazıcı, devlet yurtlarının kapasitesinin yetersiz ve merkezdeki ev kiralarının yüksek olduğunu öne sürerek, "Bunlar öğrencileri şehir merkezinden uzak evler tutmak zorunda bırakıyor. Bunun üzerine eğitimin de paralı olması eklenince, ev seçimi ulaşımın kolaylığına göre değil, bütçenin miktarına göre belirleniyor. Şehirden kampüse gelen otobüs ve minibüs hatları üzerinde oturmayan öğrenciler, sabah normalden çok daha önce kalkıp yollara düşüyorlar. Öğrenciler, daha ilk durakta dolan otobüslere binebilmenin çözümünü 4-5 durak geriye gitmekte buluyor. Bu çözümün işe yaramadığı vakitte ise, derse geç kalan öğrenci hem bilgiden geri kalıyor, hem de acil durumlarda kullanması gereken devamsızlık hakkını yollarda tüketmiş oluyor. Derslerine geç kalmak istemeyen arkadaşlarımız, diğer bir çözüm olarak da özel servis kiralama yoluna gidiyor. Ancak, bu servislerin aylık tutarı da 60 TL'ye mal olmaktadır. Zaten ay sonunu getiremediğimiz harçlıklarımızın bir kısmını da buraya aktarmak bizi iyice içinden çıkılmaz bir aya sokmaktadır. Biz Genç Sen'li öğrenciler olarak rektörlüğe sesleniyoruz. İki Eylül Kampüsü'nün ulaşım meselesini özel servisler ya da belediye otobüslerinin sayısını arttırarak çözemezsiniz. Acilen öğrencilerin yoğunlukta olduğu güzergahlardan, öğrencilere yetecek şekilde ücretsiz öğrenci servislerinin sağlanmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN ULAŞIM PROTESTOSU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 15:38:00
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 22:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?