4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Ünlü gitarist Belew Eskişehir'de

DÜNYACA ÜNLÜ GİTARİST BELEW ESKİŞEHİR'DE

Dünyaca ünlü gitarist Adrian Belew, 15. Uluslararası Eskişehir Festivali kapsamında kendi grubu "Power Trio" ile birlikte konser verdi.

Türkiye'ye ilk kez gelen ünlü gitar virtüözü, besteci ve vokalist Belew, 15. Uluslararası Eskişehir Festivali'ne konuk oldu. İngiliz progresif rock müziğinin kilometre taşlarından King Crimson'ın solisti ve gitarcısı olan Adrian Belew, kendi grubu Power Trio ile Anadolu Üniversitesi Spor Salonu'nda Eskişehirliler’e unutulmaz bir konser sundu. Hayranları, konserde Belew'in yeni bestelerinin yanı sıra solo çalışmalarından klasikleşmiş örnekleri, King Crimson'ın hit parçalarını, özgür doğaçlamalarını dinleme fırsatı buldu.

Bugüne kadar albümleri milyonlarca satan, dünyanın gelmiş geçmiş en sevilen, en ünlü rock gruplarından King Crimson'ın 1981'den bu yana değişmeyen gitarı ve sesi olan Belew, başarılarla dolu müzik kariyeri boyunca Frank Zappa, David Bowie, Talking Heads, Tori Amos, Joe Cocker gibi efsanevi isimlerle müzik yaptı. Çağın en özgün ve yenilikçi gitarcılarından biri olarak kabul edilen Adrian Belew, basta Julie Slick, davulda Eric Slick’in yer aldığı “Adrian Belew Power Trio” adını taşıyan grubunu 2006 yılında kurdu. Grup son üç yıl içinde verdiği konserlerle İtalya’dan Kanada’ya, Almanya’dan Japonya’ya dünya çapında bir hayran kitlesi oluşturdu. 2007 yılında "Side Four-Live” adlı bir albüm kaydı gerçekleştiren Adrian Belew Power Trio, 2008 yılını Amerika turnesiyle kapattı.

DÜNYACA ÜNLÜ GİTARİST BELEW ESKİŞEHİR'DE
DÜNYACA ÜNLÜ GİTARİST BELEW ESKİŞEHİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 11:52:04
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 13:54:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?