5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Uslanmaz kaçakçı!

ESKİŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU

Eskişehir'de "tarihi eser kaçakçılığı" suçundan sabıkalı bir kişi, pazarlamaya çalıştığı tarihi eserlerle yine yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, "tarihi eser kaçakçılığı" suçundan sabıkalı S.Y.'nin halen aynı suçu işlemeye devam ettiği ve elinde bulunan tarihi eserleri pazarlamaya çalıştığı istihbaratı üzerine araştırma başlattı.

Polisler, takibe aldıkları söz konusu kişiyi Ziya Paşa Caddesi'nde yakalandı. S.Y.'nin elinde bulunan poşet içinde Roma dönemine ait pişmiş topraktan yapılma 6 testicik, Osmanlı dönemine ait 3 gümüş sikke, 9 demir ve bronz korozyonlu yüzük, toka, küpe, arslan heykelciği ve kemer tokası, 5 bronz silik ve korozyonlu mühür, bir mercek ele geçirildi.

Şüphelinin ikametinde yapılan aramada ise, bir dedektör, Eski Tunç çağına ait pişmiş topraktan yapılma bir ağırsak bulundu. Sikkelerin etnografik nitelikte taşınır kültür varlığı olduğu, diğer eserlerin tamamının müzelik nitelikte tarihi eser olduğu tespit edildi. Bu arada şüpheli S.Y. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

ESKİŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
ESKİŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2010 Pazartesi 11:55:01
Güncelleme :24 Mayıs 2010 Pazartesi 12:07:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?