3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Usta tiyatrocudan miniklere sertifika

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın düzenlediği drama eğitiminin ikinci çalışma dönemine katılan 7-14 yaş grubu çocuklara sertifikalarını, tiyatro oyuncusu Altan Erkekli verdi.

Minik tiyatrocular, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın zihinsel, kişisel ve sosyal gelişimlerine drama yoluyla katkı sağlamak için ücretsiz düzenlediği ve 1.5 ay süren eğitim sonunda Tepebaşı Sahnesi'nde drama gösterisi sundu. Gösteriyi, tiyatro sanatçısı Altan Erkekli ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli izledi.

Gösteriden sonra drama eğitimini tamamlayan çocuklara sertifikalarını veren Altan Erkekli, "Ne mutlu Eskişehir'de yaşayan ailelere, ne mutlu bu çocuklara. Sık aralıklarla gelmeye çalıştığım ve gelişmesine, şehirciliğine hayran kaldığım Eskişehir’de, dünyamız, çevre ve insan temasını ele alarak bu kadar hoş bir gösteri hazırlayan çocuklarımızı seyretme ve onlara eşlik etme şansı bulduğum için ne mutlu bana” dedi.

Gösteri sonrası çocukları tebrik eden Başkan Büyükerşen ise, “Bu pırıl pırıl çocukların gösterisini gözlerim yaşararak izledim. Kentli olmanın, daha küçücük yaşlarda çevremizde olan bitene duyarlı olabilmenin farkındalığını yakalayabilmiş olan çocuklarımızla gurur duyuyorum. Lütfen büyüklerimiz alınmasınlar, biz belediye olarak elbette onlar için de çalışıyoruz. Ama hizmetteki asıl amacımız, çocuklardır. En çok onlar için çalışıyoruz. Tiyatro, sanat bir okuldur. Unutmayın ki, şehirde bir okuldur. Şehir yetiştirir” diye konuştu. Yılmaz Büyükerşen, konuşmaların ardından Erkekli'ye bir plaket verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 19:31:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?