5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Üstün yetenekli öğrencilere çağrı

AÜ, ÜSTÜN YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİ BEKLİYOR

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ) üstün yetenekli ve zekalı öğrencilere eğitim olanağı sunan Üstün Yetenekliler Eğitim Programı (ÜYEP) için başvuruların 22 Şubat'ta başlayacağı bildirildi.

Anadolu Üniversitesi ve TÜBİTAK’ın desteğiyle yürütülen Üstün Yetenekliler Eğitim Programı'nda, üçüncü yılda da eğitimler sürdürülüyor. Üstün zekalı ve yetenekli öğrenciler için eğitim fırsatı sunan program için 22 Şubat'ta başlayacak başvurular, 5 Mart'ta sona erecek. Başvuruların ardından 7 Mart'ta tanımlama sınavları gerçekleştirilecek. Sınavlar neticesinde programa 26 öğrenci kabul edilecek. Ülke genelinden öğrenci kabul eden ÜYEP eğitimleri, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi derslikleri ve Fen Fakültesi laboratuvarlarında gerçekleştirilecek.

ÜYEP koordinatörü ve Üstün Zekalıların Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Uğur Sak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü müfredata uygun olarak hazırlanan programda derslerin cumartesi-pazar ve yaz programı şeklinde yürütüleceğini belirterek, "ÜYEP, Türkiye’de alanındaki tek kuruluş. Programlarda matematik, fen bilgisi, teknoloji ve rehberlik derslerinin yanı sıra öğrencilerin ilgi alanlarına göre seçebilecekleri görsel ve işitsel sanatlar, yazın, drama ve bilgisayarda tasarım gibi derslerden oluşan bir ders menüsü sunmaktayız. ÜYEP’te öğrencilerin eğitimlerinin yanı sıra ebeveynlere yönelik aile eğitim seminerleri de düzenlenmektedir. Hem öğretim üyeleri, hem de branş öğretmenleri tarafından öğrencilere eğitimler 6. sınıf düzeyinden başlayarak lise düzeyinde de devam etmektedir” dedi.

Öğretim elemanları tarafından yürütülen derslerle öğrencilerin bilim insanlarını tanıma şansı edindiğini kaydeden Sak, "Dileğimiz ÜYEP gibi programların yalnızca Eskişehir’de değil, Türkiye’nin her bölgesinde yer almasıdır. Biz ekip olarak bu konuda çalışmalarda bulunmak isteyen kişilere ve kurumlara elimizden gelen desteği vermeye hazırız. ÜYEP başvurularıyla ilgili detaylı bilgi 'www.uyep.anadolu.edu.tr' internet adresinden ya da '3350585/3537' numaralı telefondan alınabilir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 12:14:03
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 13:20:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?