8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Uyuşturucu operasyonu

Eskişehir'in Çifteler İlçesi'nde, jandarma ekiplerinin uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği operasyonda 3 kişi, yaklaşık 15 kilo esrar ve 2 silahla yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, Afyonkarahisar'dan ilçeye uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı ihbarını alan İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık Organize ve Mali Suçlar Şubesi ekipleri, plakası belirlenen otomobili takibe aldı. Çifteler-Emirdağ karayolu, Sakaryabaşı mevkii önünde uygulama başlatan jandarma, içerisinde Y.T. (26), M.U. (27) ile A.D.'nin (31) bulunduğu otomobili durdurmak istedi. Ancak, görevlileri fark eden şahıslar araçla kaçmaya başladı. Bu arada şahıslar, otomobilin camından bir torbayı dışarıya attı. Otomobili takibe alan jandarma, yol kenarına atılan torbaya el koydu. 

Yapılan kovalamaca sonucu durdurulan araç içinde yapılan aramada, arka koltuğun altına gizlenen ve piyasa değeri 100 bin YTL olduğu tahmin edilen 7 kilo plaka esrar maddesi ile torba içinde 7.5 kilo toz esrar maddesi, 2 adet tabanca ve devletler arasında kullanıldığı öğrenilen sahte toplam 2 milyon dolar ele geçirildi. 

Gözaltına alınan ve yeşil kart kullandıkları belirlenen 3 şüphelinin, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2007 Cumartesi 13:07:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selahatdin aslan IP: 213.224.6.xxx Tarih : 7.01.2007 18:25:29
helal olsun askrimize polisimize belcikadan ciftelerli selahatdin aslan