8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Uyuşturucu satan 17 kişi tutuklandı

Eskişehir'de “Nakavt” adıyla düzenlenen eş zamanlı operasyonda, teşekkül halinde uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla yakalanan 22 kişiden 17'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, emniyet güçleri, suç işlemek amacıyla örgüt kurup teşekkül halinde uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla yakalanıp adliyeye sevk edilen 22 kişiden Okuyan A, Deniz A, Mahsun F, Vedat U, Yüksel Y, Perihan S, Serkan Ö, Nazmi K, Cihat A, Bekir S, Tekin K, Mehmet A, Engin F, Filiz Y, Hicri A, Bülent S. ve Hakan G. tutuklandı.

Aysel U, Ebru B, Alattin D, Ersin Y. ve Kader P. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, teşekkül halinde uyuşturucu ticareti yaptıkları iddia edilen şüphelileri yakalamak için yaklaşık 10 aydır sürdürülen istihbarat ve araştırma çalışmalarını operasyona dönüştürmüştü.

Kuyubaşı, Kumlubel, Zafer ve Ömerağa mahalleleri ile Sivrihisar ilçesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 22 şüpheli yakalanmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan arama ve kontrollerde, 25 kilo 83 gram esrar, 1500 adet satışa hazır çıkı tabir edilen esrar, 1543 ecstacy hap, aralarında Ankara'daki bir polis memurunun evinden çalınan tabancanın da bulunduğu 3 tabanca, uyuşturucu satışından elde edildiği belirlenen 7 bin 367 YTL, 2 bin 975 avro, 100 dolar 30 parça ziynet eşyası, 15 gayrimenkul tapusu ile 6 bıçak ve kama ile 3 lüks otomobil ele geçirilmişti.

Öte yandan, emniyet güçleri, şüphelilerden Mahsun F'nin uyuşturucu satışından elde ettiği parayı PKK terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla aranan yakınlarına sahte kimlikle gönderdiği şüphesi üzerinde duruyor. Emniyet güçlerinin, bu yönde çalışmalara devam ettiği bildirildi.

 

AA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 18:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?