4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Vadişehir'de anahtar teslimine başlandı

VADİŞEHİR'DE ANAHTAR TESLİMİNE BAŞLANDI

Eskişehir'de, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ve Odunpazarı Belediyesi işbirliğiyle yaptırılan Vadişehir Toplu Konut Projesi kapsamındaki birinci etap konutların anahtar teslimine başlandı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Vadişehir Lisesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Vadişehir Projesi'nin 2 bin 424 konutla Türkiye'nin en büyük konut projelerinden biri olduğunu söyledi. Sakallı, "Vadişehir neredeyse Eskişehir'in en büyük ilçesinden daha büyük. Eskişehir'in en büyük ilçesinin Sivrihisar olduğunu düşünürsek, 2 bin 424 konutta 12 bin civarında vatandaşımızın yaşayacağını öngörüyoruz. Aslında bir ilçe belediyesi olmasına rağmen sessiz, sedasız, alttan, derinden, bağırmadan, çağırmadan Eskişehir'in yüz yıllar içerisinde kurulabilmiş bir ilçesini bir kaç yıl içinde TOKİ ile hayata geçiriyoruz. Bugün bin 72 konutun hak sahiplerine anahtarlarını teslim ediyoruz. Vadişehir topoğrafya, görsellik, zemin ve manzara açısından mevcut yapılardan da farklı görünüm arz etmektedir" dedi.

Eskişehir'in en sağlam zeminlerinden birisinin üzerine Vadişehir'in inşa edildiğini kaydeden Burhan Sakallı, "Odunpazarı Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden itibaren kentteki yaşayanların hayat standartlarını yükseltmeyi, vatandaşların yaşam konforunu iyileştirmeyi amaçlayan bir belediyecilik yapıyoruz. Başka kentlerde sadece Büyükşehir belediyelerinin bazı şehirlerde de il belediyelerinin hayata geçirebildiği projeyi biz Odunpazarı Belediyesi olarak TOKİ ile birlikte hayata geçiriyoruz. Bunun için ne kadar şükretsek azdır. Belediyeciliği rutinin dışına çıkartarak, sosyal, kültürel, fiziki, ticari ve ekonomik belediyecilik yapıyoruz. Bir de bunun yanına şehir ve imar belediyeciliğini ekliyoruz ve vatandaşlarımızı, hemşehrilerimizi ev sahibi yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Sakallı, Eskişehir'deki kira ve gayrimenkul fiyatlarını baskı altına almayı amaçladıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bundan önce yapmış olduğumuz 2 bin 118 konutluk Ihlamurkent Konutları ile Eskişehir'de zaten kira ve gayrimenkul fiyatları baskı altına alınmıştı. Vadişehir ile kira ve gayrimenkul fiyatlarını biraz daha baskı altına almayı hedefliyoruz. Hemşehrilerimizin ve vatandaşlarımızın kalpleri rahat olsun. Hiçbir vatandaşımızın kira fiyatları ve gayrimenkul fiyatlarının altında ezilmesine müsaade etmeyeceğiz. Zaten bizim bir belediyeden, yerel yönetimden, kent yöneticisinden, bir belediye başkanından da anladığımız budur."

Burhan Sakallı, Ihlamurkent ve Vadişehir'in ardından son Eskişehirli de ev sahibi oluncaya kadar çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Daha sonra hak sahibi 16 vatandaşa, başkan Sakallı tarafından anahtarları teslim edildi.

VADİŞEHİR'DE ANAHTAR TESLİMİNE BAŞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 18:02:04
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 22:05:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?