6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Vali Çalışıcı AKUT TIR'ını gezdi

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, deprem hazırlığının temelini afet öncesi, sırası ve sonrasındaki tüm uygulamaların planlanmasının oluşturduğunu söyledi.

Vali Çalışıcı, afete hazırlık konusunda toplumu bilgilendirmek üzere yola çıkan ve dün Eskişehir Vilayet Meydanı'na gelen AKUT'un deprem eğitim tırını gezdi. AKUT gönüllülerini kutlayan Kadir Çalışıcı, "Her konuda olduğu gibi, deprem zararlarına karşı da bilgimizi paylaşmak, gücümüzü birleştirmek ve önceden hazırlıklı olmak, deprem sırasında ve sonrasında bir çok hayatın kurtulmasını sağlayacaktır. Afete dönüşen depremlerde ne yazık ki, her şey çok zorlaşıyor. Deprem için oluşturulmuş resmi kurumlar, yerel ekipler ve sivil toplum kuruluşları yetersiz kalabiliyor. Bu sebeple hepimiz komşularımızla, muhtarlarımızla, ilgili yerel birimlerimizle iletişim halinde olmalı, çalışmaları takip etmeli, planlar yapmalı, eğitimlere, tatbikatlara katılmalı ve gerekli tedbirleri almalıyız" dedi.

İlk yardım eğitimi almak, küçük yangınlara müdahale etmeyi öğrenmek, evlerde, işyerlerde tedbirler almak ve deprem öncesinde bütün bunları planlamış olmanın çok önemli olduğunu kaydeden Vali Çalışıcı, "Depremden zarar görmeden ya da en az zararla kurtulmak için, deprem öncesinde hazırlık yapmak şarttır. Deprem hazırlığının temeli, depremin öncesi, sırası ve sonrasındaki tüm uygulamaların planlanmasıdır" diye konuştu.

Kadir Çalışıcı, yetkililerden bilgi aldıktan sonra AKUT Şeref Defteri'ni imzaladı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 15:47:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?