3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Vali Kılıçlar'dan TEI'ya ziyaret

Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, "Tusaş Motor Sanayii A.Ş. (TEI), Türk havacılık sektörünün dünyaya açılan yüzüdür" dedi.

Kılıçlar, TEI Genel Müdürü Akın Duman'ı ziyaret ederek, fabrikada incelemelerde bulundu. Eskişehir'de 506 bin metrekare alan üzerinde kurulu TEI'nin, uzay havacılık sanayinde dünya çapında en ileri teknolojiye sahip uçak motoru ve parça imal ettiğini ifade ederek, "Ülkemizde kalıcı bir uçak motor sanayi oluşturma vizyonumuz doğrultusunda 2008 yılı hedeflerimize birer birer ulaştık. 2009 yılında geçen yılda olduğu gibi 'innovatif düşünce' TEI’nin temel iş yapma ve davranış modeli olmaya devam edecektir. TEI, vizyonu doğrultusunda üstüne düşen tüm sorumlulukları aynı anlayış ve kararlılıkla sürdürecek olup, TEI’yi her yönden destekleyen, ulusal ve uluslararası alanda başarılara taşıyan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim” dedi.

Vali Mehmet Kılıçlar ise, "TEI, Türk havacılık sektörünün dünya ile bütünleşme açısından önemli bir adımıdır. Türkiye'nin en büyük ihracatçıları arasında yerini alan TEI, Türk havacılık sektörünün dünyaya açılan yüzüdür” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 11:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?