4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Vali Orman Bölge Müdürlüğü’nde

Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, orman zenginliğinin gelecek kuşaklara aktarılabilmesinin, koruma alanları sayısının artırılmasıyla mümkün olacağını söyledi.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü’nde incelemelerde bulunan Kılıçlar, Bölge Müdürü Sıtkı Küçüköz’den bilgi aldı. Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü'nün Eskişehir'in tamamını, Afyonkarahisar'ın ise Dazkırı ve Dinar ilçeleri dışındaki tüm ilçelerini kapsadığını ifade eden Küçüköz, "Coğrafi bölge olarak İç Anadolu Bölgesi'nin İç Ege kuşağı ile Marmara iklim kuşağına sınırdaş olduğu bir bölgede kalmaktadır. Ormanlık alan olarak her ne kadar miktar bakımından fazla değilse de, literatürlere geçen genetik olarak önemli Çatacık ormanlarının bulunması, İç Anadolu step ekosistemi ile Marmara (nemli orman ekosistemi) ve Ege ekosistemleri arasında geçiş zonunda yer alması, kritik, kırılgan geçiş ekosistemi oluşturmakta ve buralarda yapılacak ormancılık çalışmalarını çok önemli kılmaktadır" dedi.

Vali Mehmet Kılıçlar ise, ormanların yalnızca ağaç ve ağaççıkların bulunduğu geniş alanlar olmadığını vurgulayarak, "Bugünün anlayışıyla orman, çok sayıda bitki ve hayvan topluluklarından oluşan bir hayat birliği, hatta büyük bir canlı organizmadır. Türkiye yüzeyinin yüzde 27’sini orman sayılan alanlar kaplamaktadır. Bu önemli zenginliği gelecek kuşaklara aktarılabilmemiz, 'Milli Park, Tabiatı Koruma Alanı, Tabiat Parkı' gibi koruma alanlarının sayısının artırılmasıyla mümkün olacaktır. Unutulmamalıdır ki ormanlar, milli servetimizdir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 17:35:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?