6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Vali'den duygusal veda

Merkeze alınan Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, daire müdürleriyle yaptığı toplantıda duygusal anlar yaşarken, "Eskişehir'den değil, valilik görevimden ayrılıyorum" dedi.

Encümen Salonu'nda veda toplantısı düzenleyen Vali Çalışıcı, daire müdürlerine hitap ederek, Eskişehir Valiliği'ne atanmasının üzerinden 6 sene geçtiğini hatırlattı.

Kadir Çalışıcı, "Bu süre içinde neler yaşadım diye bir muhasebe yaptım. Bir film şeridi gibi gözümün önünden hepsi bir bir geçti. İdarecilik zor bir görev. Biz mülkü idare mesleğindeniz. Sizlerde bakanlıklarımızın taşradaki görevlilerisiniz. Sizde kendi aranızda yöneticisiniz. Çok zor işler başımıza gelmiştir. Benimde çok sıkıntılı günlerim oldu. Ben hep sizlerden memnun oldum. Görev yaptığım süre içerisinde Allah'ın bir kulu isimli, isimsiz, imzasız beni bakanlığa şikayet etmedi. Buna şükrettim ve şükür namazı kıldım" dedi.

Vali Çalışıcı, görevlerin elbet bir sonu olduğunu ifade ederek, "Görevin vicdan huzuruyla, yüz akıyla bitmesi çok önemli. Biz babamızın tapulu malında görev yapmıyoruz. Bu görev, devletin verdiği görev. Nöbet değişikliği olacaktır. Bugüne kadar olmuştur, dünya devam ettiği sürece de olacaktır. Önemli olan geride hoş seda bırakmaktır. Hoş seda bırakabilirsek, ne mutlu. Bunu halkımız bilir. Ayrıca, ben Eskişehir'den ayrılmıyorum, Eskişehir Valiliği görevinden ayrılıyorum. Hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda gözleri dolan Vali Kadir Çalışıcı, daha sonra kurum müdürleriyle birlikte valilik binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 20:32:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?