4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Valilikten amblem-logo yarışması

Eskişehir Valiliği tarafından "Amblem-Logo Tasarım Yarışması" düzenlendi.

Eskişehir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, sürekli yenilenen ve gençleşen, hem tarihi değerleri, hem çağdaş nitelikleriyle yüksek yaşama standartlarına sahip ve örnek bir şehir olma yolunda kendini sürekli geliştiren Eskişehir'in, bu özelliklerini yansıtacak ve Eskişehir Valiliği kurum kimliğinde kullanılacak, özgün amblem-logonun tasarlanması, yarışmanın konusunu oluşturuyor.

Yarışmaya katılan tasarımların özgün olmasının, ilk koşulu oluşturduğu belirtildi. Çalışmalar, estetik bütünlük ve konuya bağlılık açısından da değerlendirilecek. Tasarımda, "Eskişehir" sözcüğünün bir logo olarak çalışılmasının yanı sıra, amblem-logo önerisi de yapılabileceği kaydedildi.

Yarışma sonunda seçilecek amblem-logo tasarımı, Eskişehir'in tanıtımına yönelik faaliyetlerde, fuar ve toplantılarda, her türlü basılı malzemede, web sayfası ve tanıtım filmi gibi hareketli mecralarda kullanılabilecek. Tasarımda, kullanım alanlarındaki çeşitliliğin göz önüne alınması gerektiği vurgulandı.

Yarışmaya, başta Türkiye ve KKTC'deki güzel sanatlar fakültelerinin öğretim kadroları ile grafik tasarım lisans ve lisansüstü öğrencileri olmak üzere tüm grafik tasarımcıları ile ilgi duyan ve 18 yaşını doldurmuş herkes katılabilecek. Daha önce başka yarışmalarda ödül alan ya da yayınlanmayan çalışmaların yarışmaya kabul edilmeyeceği bildirildi.

Son başvuru tarihinin 1 Haziran 2009 olarak belirlenen yarışmanın seçici kurulu, dereceye giren amblem-logoları tespit etmek için 8 Haziran'da toplanacak. 15 Haziran'da da yarışmayı kazananlar açıklanacak. Birinciye 8 bin TL ve 2'şer bin TL'lik 3 mansiyon ödülünün de verileceği "Amblem-Logo Tasarım Yarışması'nın ödül töreni ise, 22 Haziran'da yapılacak.

Yarışmayla ilgili detaylı bilginin Eskişehir Valiliği'nden alınabileceği açıklandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 15:24:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?