5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Valilikten tasarım yarışması

ESKİŞEHİR VALİLİĞİ'NDEN

Eskişehir Valiliği, "Ulusal Lületaşı Tasarım Yarışması" düzenledi.

Eti sponsorluğunda, öğrenci ve profesyonel olmak üzere iki ayrı kategoride organize edilen yarışmaya, akademisyen ve ünlü tasarımcılar jüri olarak katılacak.

Öğrenci kategorisinde katılımcılar, para ödülü kazanmanın yanı sıra 2011 yılında düzenelenecek "Milano Design Week" adlı etkinliğe katılabilecek. Profesyonel kategoride ise, yarışmacılara 10 bin TL birincilik, 5 bin TL ikincilik, 2 bin 500 TL üçüncülük ve biner TL iki ayrı mansiyon ödülü verilecek. Yarışmayla ilgili geniş bilginin "www.eskisehir.gov.tr/luletasi" adlı web adresinden alınabileceği bildirildi.

Başvurularının 18 Ocak'ta başlayıp 21 Mayıs'ta sona ereceği bildirilen yarışmanın amacının, lületaşı kullanımında yeni ve farklı alanlar oluşturmak, lületaşının tütün dışı kullanımında yeni alternatifler ortaya koymak, farklı malzemelerin bir arada kullanımı (değerli-yarı değerli madenler, değerli-yarı değerli taşlar ve farklı malzemeler) ile lületaşının ekonomik değerini artırmak, hediyelik eşya, ofis ürünleri, takı, aksesuar ve bunun gibi yeni alanlar açarak, lületaşının günlük yaşamda kullanım alanını genişleterek ekonomik anlamda katma değer üretmek, kendini trendlerle birlikte katlayarak çoğaltan sürdürülebilir bir pazarın oluşmasını sağlamak olduğu kaydedildi.

ESKİŞEHİR VALİLİĞİ'NDEN
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 15:55:02
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 16:04:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?