9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Vergi denetimleri arttırıldı

Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Fethi Aygün, Ramazan Bayramı öncesi başlattıkları vergi denetimlerinin aralıksız devam edeceğini söyledi.

Aygün, yaptığı açıklamada, denetim ekiplerinin ramazan ayı boyunca özelikle gıda sektörü ve diğer işyerlerine başlattıkları denetimlerin arttırıldığını belirtti. Bayram öncesinde alışverişin yoğunlaştığı konfeksiyon, hediyelik eşya, kuru gıdacılar ile bayram şekeri satanlar, berber ve kuaförlere yönelik denetim çalışmalarının da artırıldığını ifade eden Fethi Aygün, bu işi yapan mükelleflerin cezayla karşılaşmamaları için belge düzenine riayet etmelerini, "müşteri istemedi" gibi mazeretlere sığınmamalarını istedi.

Vergi Dairesi Başkanı Aygün, işletmelerin bayram öncesi elde ettiği hasılatlarını ne oranda beyannamelerine aktardığının izleneceğini, beyannameleri gerçek durumu yansıtmayan mükelleflere yönelik gerekirse vergi incelemelerine başlanacağını vurgulayarak, "Kayıt dışılığın önlenmesi için vatandaşlarımıza da büyük sorumluluk düşmektedir. Bu konuda vatandaşlarımızın bize yardımcı olmalı. Sokaktaki vatandaş, yaptığı alışverişin fişini ya da faturasını almadığında, aslında ödediği ancak belgesini almadığı için devlete gitmesi gereken paranın satıcının cebinde kaldığını da bilmeli. Bu sebeple vatandaşın yaptığı alışverişin karşılığında muhakkak fiş ya da fatura almasını, belge düzenlemeyen satıcıları da '189 Alo Maliye' telefon hattına bildirmelerini istiyoruz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 16:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?