4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Vergi Haftası kutlanıyor

Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, toplumsal sınıf farkı tanımadan herkesin vergi ödeme görevini yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Eskişehir Vergi Dairesi Başkanı Fethi Aygün, 23 Şubat-1 Mart tarihleri arasında kutlanacak olan Vergi Haftası'nın başlaması münasebetiyle Vali Mehmet Kılıçlar'ı makamında ziyaret etti.

Aygün, Vergi Haftası'nı, vergi konusunda kamuoyunun dikkatini çekmek, vergi bilincini geliştirmek ve mükelleflere vergi ödeme alışkanlığı kazandırmak maksadıyla muhtelif faaliyetlerle kutlayacaklarını belirtti.

Eskişehir Valisi Kılıçlar ise, kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması ve toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi için 1990 yılından beri her sene Şubat ayının son haftasının 'Vergi Haftası' olarak kutlandığını hatırlatarak, "Vergiyi kısaca devletin gerçek ve tüzel kişilere yüklediği ekonomik yükümlülük olarak açıklayabiliriz. Devletin bizlere, yani vatandaşlara yüklediği bu ekonomik yükümlülüğün asıl işlevi, devlet harcamalarını karşılayarak yol, su, elektrik, sağlık gibi altyapı hizmetlerini sağlayabilmektir. Vergi ödemenin en temel ilkelerinden biri, toplumsal sınıf farkı tanımadan tüm vatandaşların bu görevi yerine getirmeleridir. Vergi ödemek, bir ülkede yaşayan her vatandaşın en kutsal görevlerinden biridir. Devletin bu vergilerden topladıklarıyla en iyi şekilde hizmet sunması da, vatandaşlarına karşı yerine getirmesi gereken en önemli görevlerden biridir" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 18:41:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fermandel IP: 88.224.59.xxx Tarih : 24.02.2009 04:45:16

Neyin haftasını kutluyoruz anlamış değilim? Yerli malı haftası mı? Acaba dalgamı geçiyorum diye düşünebilirsinizde. Hayır dalga geçen ben değilim,  bu haftayı kutlamak için her tarafa genelgeler gönderenler toplumumuzla dalga geçiyor aslında. Bu vatan için görev yapmış bazı emekli paşalarımızı halkın gözünden düşürmek için yapmadığını bırakmayan, yeni emekli bir paşaya ve yeni gelen 'Yok! başkanı' na trilyonluk zırhlı makam aracı alanlar gemicikleri pırlantacıkları gözden kaçırmaya çalışanlar dalga geçiyor. Toplumun çalışan kesimi, emeklisi memuru esnafı çiftçisi zaten vergisini peşin ödüyor. Öyleyse bu ne kutlaması? İstanbulda 15 günde ikinci defadır yakalanan naylon fatura çetelerini yaratan hükümet bu tür genelgelere valileri falan alet edeceğine, vergi memurlarının yanına eleman vermelerini sağlayarak daha güçlü vergi denetimleri sağlayıp kayıt dışılara aman vermemesi gerekmektedir. Yerli malları kutlamalarını hatta haftasını unutanlar unutturanlar. Önce aynaya baksınlar?... Altlarındaki son model altından rüzgar geçen "götürgeç" lerinin yerlisini kullansınlar.

Birde önerim var Turkuaz hayranlarına...  Vergi deyince herkes ürküyor adını "Turkuaz gelirler"  koysunlar. Yani vergi yerine Turkuaz gelirler deyince  mesajı alan aşıklar koşa koşa yatırırlar.  Zaten yeni hızlı trenin ismi de büyük ihtimal 'Turkuaz'  olacak. Yemede Turkuazın yanında yat artık!.. Yerli malları haftasına gelince ise onu zaten çocuklar okulda birkaç hormonlu meyvayla kutlar zaten!! Genelgeyle biter iş. Allah Vatanımıza  ve Milletimize Zeval vermesin.. vatanımız için 3 çocuk yapmaya hazır vede amadeyiz.