6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

'Visconti'nin 100. yılı' sergisi açıldı

Anadolu Üniversitesi (AÜ) tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Film Festivali, "Visconti'nin 100. yılı" adlı serginin açılışıyla başladı.

AÜ Çağdaş Sanatlar Müzesi'nde, Sinema Kültürünü Geliştirme Birimi ve Ankara İtalyan Kültür Merkezi ile Roma Colosseum Art iş birliğiyle hazırlanan sergide, ünlü İtalyan yönetmen Luchino Visconti'nin ailesinden ve filmlerinde alınmış fotoğraflar, filmlerinde kullandığı orijinal aksesuarlar ve o döneme ait kadın kostümleri yer alıyor. Türkiye'de bir ilk olan sergide, yaşadığı döneme damgasını vuran Visconti'nin hayatını özetler nitelikte seçilmiş 100 fotoğrafı bulunuyor.

Mimar Luciano Calosso, yaptığı açıklamada, "Sanatçının ortaya çıkardığı eserlerin bütününü her yönü ile ve eksiksiz olarak açıklayan kitaplar, gazete makaleleri, sergiler ve retrospektifler zaten bulunmaktadır. Ama Visconti'nin estetiğe ve temsile adanmış hayatının her yönünü çağrıştıran örneklerin ve bulguların kullanıldığı, tıpkı bir aile fotoğraf albümünün sayfalarının çevrilmesi gibi kesitlerin verilmesi hiç düşünülmemiştir. Yönetmenin eserlerinde kullandığı tercihlerin kendi tecrübeleri, aile yaşantısı ve Avrupa kültürü tarafından şekillendiğini sanıyoruz ve bu sergi günümüzde ziyaretçiyi hızla geride kalan bir çağın panoramik seyrine götürüyor" dedi.

AÜ Rektörü Fevzi Sürmeli de, "Visconti'nin 100 yılı" sergisinin 2-12 Mayıs tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesi'nde görülebileceğini söyledi.

AÜ Rektör Yardımcısı Ömer Zühtü Altan ise, "Anadolu Üniversitesi'nin böyle bir sergiye ev sahipliği yapması bizleri mutlu etti, bizim için bir onurdu. Üstelik, Uluslararası Eskişehir Film Festivali'ne çok yakışan bir sergi oldu" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2008 Cumartesi 13:44:28
Güncelleme :3 Mayıs 2008 Cumartesi 13:49:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?