6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Yabancı öğrencilere bayram harçlığı

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, 16 ülkeden gelip üniversitelerde öğrenim gören 450 yabancı öğrenciye toplam 22 bin 500 YTL bayram harçlığı dağıttı.

Kongo, Tanzanya, Malevi, Etiyopya, Suriye, Moldova, Bulgaristan, Romanya, Azerbaycan, Türkmenistan, Afganistan, Moğolistan, Kazakistan, Tacikistan, Kırgızistan ve Doğu Türkistan'dan gelip, Eskişehir Anadolu ve Osmangazi üniversitelerinde öğrnenim gören 450 öğrenci, Kurban Bayramı öncesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan bayram harçlığı alabilmek için Valilik İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda, bir araya geldi. Salonu hınca hınç dolduran yabancı öğrenciler, ilginç görüntü oluşturdu.

Öğrencilere hitap eden Vali Kadir Çalışıcı, "Sizi burada görmek çok büyük mutluluk. Burası da sizin vatanınız. Burada siz, yabancı öğrenci değilsiniz. Sizler bizim kardeşlerimizsiniz. Bu büyük coğrafyada inşallah geleceği siz kuracaksınız. Hem Türk, hem İslam dünyasına, hem de insanlığa barış, huzur getirecek en güzel çalışmaları sizler yapacaksınız. Size her şey feda olsun. Hepinize hayırlı bayramlar, sağlıklar, mutluluklar diliyorum. Bayramınız mübarek. Var olun, sağ olun, güçlü, kuvvetli olun" dedi.

Çalışıcı, konuşmasının ardından öğrencilere zarflara konulan 50'şer YTL bayram harçlıklarını dağıttı. Siyahi bir öğrenciyi Eskişehirspor'un Gineli futbolcusu Youla'ya benzeten Vali Kadir Çalışıcı, "Youla'ya benziyor. Kendisini Eskişehirspor'a transfer edebiriz" diye espri yaptı.

Bayram harçlıklarını alarak mutlu olan yabancı öğrenciler, daha sonra valilikten ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 22:18:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?