5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Yangın mevsimi geriledi

YANGIN MEVSİMİ GERİLEDİ

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Mahmut Aydın, bu sene bahar ile yaz mevsimlerinin birbirine karıştığını, bu durumun da yangın mevsimini gerilettiğini söyledi.

Orman yangınlarının önlenmesi, çıktığında ise ortak mücadele edilmesi hususunda merkez ilçelere bağlı 50 köyün muhtarıyla Kocakır Yangın Harekat Merkezi'nde toplantı yapan Aydın, ilkini Mihalıççık ilçesinde gerçekleştirdikleri toplantının bugün ikincisini yaptıklarını söyledi. Orman Bölge Müdürü Mahmut Aydın, "Bu sene bahar, yaz mevsimleri birbirine karıştı. Yağmur çokça yağdı. Bu ormanlarımız, fidanlar için çok bereketli oldu. Yangın mevsimi de epey geriledi. Önümüzdeki haftadan itibaren ise yaz başlıyor. Yaz mevsimi, orman yangınları açısından riskli bir dönem. Ormanların en büyük düşmanı, yangın. Orman yangınlarını en aza indirmek için çalışacağız" dedi.

Muhtarlara orman yangınlarının önlenmesi için bazı ikazlarda bulunan Aydın, bu sene köylerin yarısına anız, samanlık, ev, ahır ve orman yangınlarında kullanılmak üzere birer su tankı vereceklerini sözlerine ekledi.

Toplantıda muhtarların sıkıntılarını da dinleyen Mahmut Aydın, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

YANGIN MEVSİMİ GERİLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 13:27:01
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 13:29:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?