8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Yaralı atın yaşam savaşı

Eskişehir’de bir parka aç ve susuz bırakılan kanlar içindeki yaralı atın tekme ve ağaç dallarıyla ayağa kaldırmaya çalışılmasına hayvanseverler tepki gösterdi.

Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bir parkta yaralı at olduğu ihbarıyla harekete geçen belediye ekipleri, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Yerde kanlar içinde yatan kır atı ayağa kaldırmak isteyen çocuklar ve vatandaşlar, her yeri yaralarla dolu olan hayvana tekme ve ağaç dalıyla vurdu. Bunun üzerine bir kaç kez ayağa kalkmaya çabalayan at, her denemesinde tekrar yere yığıldı. Bu arada elinde ağaç dalıyla hayvana sürekli vuran çocuğa kimsenin engel olmaması dikkati çekti. Bir süre sonra belediye personeli, kan revan içinde açlıktan ve hastalıktan yürüyemeyen hamile olabileceğini düşündükleri zavallı at için veteriner hekimin getirilmesi gerektiği söyleyerek, parktan ayrıldı. Belediye ekibi, aradan uzun zaman geçmesine rağmen parka gelmeyince, kan kaybeden at bir gece kaderiyle baş başa kaldı. Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, kimliği belirsiz kişilerce eziyet edilen atın bir haftadır parkta olduğunu belirtti. Atın başında toplanan çocuklar ise, hayvanları sevdiklerini ifade ederek, yaralı atın kurtarılmasını diledi.

Ertesi gün kanaması kendiliğinden durduğu için hayatta kalmayı başaran at, belediye ekiplerince parktan alınarak tedavi edildikten sonra sahibine teslim edildi.

eskişehir
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 13:11:32
Güncelleme :20 Kasım 2004 Cumartesi 17:28:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?