5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Yaralı pitbull çocuklara saldırdı

YARALI PİTBULLUN SALDIRDIĞI ÇOCUKLAR AĞACA TIRMANARAK KURTULDU

Eskişehir'de bir parktaki sahada maç yaparken "pitbull' cinsi yaralı bir köpeğin saldırısına uğrayan çocuklar, ağaca tırmanarak polisten yardım istedi.

Çankaya Mahallesi'nde bir parkta bulunan basketbol sahasında futbol oynayan çocuklar, bir anda karşılarına çıkan başıboş "pitbull" cinsi köpeği görünce paniğe kapıldı. Sahayı terk edip parktaki bir ağaca tırmanarak köpekten kaçan çocuklar, cep telefonuyla aradıkları polisten yardım istedi. Köpeğin kendilerini ısırmasından korktukları için aşağı inemeyen çocuklar, ihbardan kısa süre sonra parka gelen polisler tarafından kurtarıldı. Polisler, köpeğin başka kimseye saldırmaması için Odunpazarı İlçe

Belediyesi'ne haber verdi. Hayvan sağlık merkezi ekibinin, kendilerini uzun süre bekleyen polislerin üç kez telefonla belediyeyi aramasının ardından parka gelmesi tepki topladı. Sonunda görevlilerin bir minibüse bindirdiği köpek, hayvan barınağına götürüldü. Bu arada, hayvanın yüzünde yara izleri olduğu ve yeni doğum yaptığı belirlendi.

Belediye görevlileri, barınakta bakıma alınan hayvanda köpek dövüşüyle alakalı bir yara izi olmadığını, muhtemel darp edilmiş olabileceğini söyledi.

Futbol maçları köpek korkusu yüzünden yarım kalan çocuklar ise, "Cinsi pitbull olan köpek, bir anda saha içine girdi. Topumuzu parçaladı, demir telleri ısırdı. Bizi de ısıracaktı, kaçtık, ağaca çıkıp kurtulduk" dedi.

"Bizim top paramızı kim karşılayacak?" diye soran çocuklar, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'dan telleri eskiyen sahalarını yeniletmesini ve kendilerine yeni bir futbol topu hediye etmesini istedi.

YARALI PİTBULLUN SALDIRDIĞI ÇOCUKLAR AĞACA TIRMANARAK KURTULDU
YARALI PİTBULLUN SALDIRDIĞI ÇOCUKLAR AĞACA TIRMANARAK KURTULDU
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2010 Pazartesi 11:04:01
Güncelleme :1 Mart 2010 Pazartesi 18:16:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?