8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Yardımsever Roberto Carlos

Kas hastası çocuğun tedavisini Yardımsever Roberto Carlos üstlenecek...


Anne Seval Olkun, Carlos'un ilgisi karşısında duygulandıklarını söyleyerek, "İnşaallah bir aksilik olmaz ve oğlum, bu destek sayesinde sağlığına kavuşur." dedi.


Ailesinin maddi sıkıntı çekmesi nedeniyle tedavisi yıllardır yaptırılamayan kas hastası İslam Olkun'un (11), yardım çağrısına Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos'tan cevap geldi.

Kendisine gönderilen e-postayı alan Carlos, küçük İslam'la pazartesi günü İstanbul'da bir araya gelerek tedavisi için gerekli imkanı sağlayacak.

Eskişehir Büyükdere Mahallesi'nde ikamet eden Seval ve Hüseyin Gazi Olkun çiftinin ilk çocukları olan 11 yaşındaki İslam, 7 aylıkken rahatsızlandı. Yapılan tetkikler sonucunda İslam'ın kas gelişmeme hastalığına yakalandığı tespit edildi. Bunun üzerine aile Eskişehir'de özel bir rehabilitasyon merkezinde 5 yıl tedavi yaptırdı. Baba işsiz kalınca İslam'ın tedavisine devam edilemedi. Aile araştırmaları sonucunda oğullarınn Japonya'da kök hücre yöntemiyle tedavi edilebileceğini öğrendi. Masraflar 70-80 bin YTL'yi buluyordu.

Küçük İslam, hayranı olduğu Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos'a e-posta yazarak yardım istedi. Fenerli İslam, yazdığı e-posta ve mektubunda, "Kas gelişmeme hastasıyım. Her çocuk gibi ben de gezip dolaşmak ve oynamak istiyorum. Ailemin maddi durumu yok. Lütfen beni bu hastalıktan kurtarmak için tedavi ettirin. Size ömrüm boyunca dua ederim." sözlerine yer verdi. Küçük İslam'ın bu girişimi karşılıksız kalmadı. Carlos, kendisine gönderilen e-postayı alır almaz Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkililerini ulaştı. Carlos, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in de devreye girmesi ile küçük İslam'la görüşerek ona yardım etmeyi kabul etti. Küçük İslam, pazartesi günü büyükşehir belediyesi tarafından kendisine sağlanan bir ambulansla İstanbul'a getirilerek, Carlos ile görüşecek. Carlos'un yapılan görüşme sonunda küçük İslam'ın tedavisi için gerekli parayı sağlayacağı belirtildi.

Mehmet Kuru/zaman
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 13:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erdoğan ÖZMEN IP: 81.215.15.xxx Tarih : 19.11.2007 15:51:29

Bir fenerbahçeli olarak Roberto carlosun bu yardımseverliliğini gönülden alkışlıyor kendisine teşekkür ediyorum.