4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Yaşlı çifte gasp şoku!

Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde, su isteme bahanesiyle tanıştıkları yaşlı çifti evlerinde darp edip paralarını ve ziynet eşyalarını gasp ettikleri öne sürülen 2 kişiden 1'i yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Mercan Mahallesi'nde yaşayan 76 yaşındaki Ahmet Ö. ve Mariye Ö. çiftinin evine 23 Temmuz'da gelen K.O. (20) ve A.A. (34) su istedi. Su içtikten sonra yaşlı çiftle sohbet eden gençler, bir süre sonra evden ayrıldı. Ertesi gün gece saatlerinde eve gelen ve başlarına kadın çorabı geçiren 2 şüpheli, Ahmet ve Mariye Ö.'yü darp ettikten sonra ellerini ve ayaklarını bağlayıp, ağızlarına paket bandı yapıştırdı.

Evde bulunan 350 TL, yaşlı kadının elinde ve parmağındaki bilezik ile yüzüğü zorla alan şüpheliler, tarihi eser sandıkları eski paralar ile bazı eşyaları da gasp edip kaçtı. Yaralanan Ahmet ve Mariye Ö. çifti, birbirlerine yardım ederek bağlı oldukları iplerden kurtulup polise haber verdi. Yaşlı çift, 112 ambulansıyla Ankara'nın Polatlı ilçesindeki Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bunun üzerine bölgede araştırma yapan İl Emniyet Müdürlüğü Ağır Suçlar Bürosu ekipleri, ilçedeki bir kahvehanede olaydan sonra zengin olacakları yönünde sözler söyleyen ve mağdurların verdiği eşkale uyan şüpheliler K.O. ve A.A.'yı yakalamak için operasyon düzenledi.

Şüphelilerden K.O. Ayvalı köyü yaylasındaki bir koyun ahırında gasp edilen bazı eşyalarla yakalandı. Diğer şüpheli A.A.'nın yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2009 Perşembe 17:32:08
Güncelleme :30 Temmuz 2009 Perşembe 17:35:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?