3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Yazıcıoğlu: Bayrağa uzanan eller kırılıcak

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, son günlerde Türk Bayrağı’na yapılan saldırılara tepki göstererek, "Kimin eli Türk bayrağına uzanırsa, o el kırılacak" dedi.

Cuma namazını Eskişehir Kurşunlu Camii’nde kılan Yazıcıoğlu, çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Ermeni soykırımı iddialarının tamamen iftiradan ibaret olduğunu belirten BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, "Türk milletinin tarihinde hiç bir soykırım, katliam, haksızlık yoktur. Asırlarca bağrımızda beslediğimiz, koruduğumuz, hatta zengin yaptığımız Ermeniler, Ruslar ile birlikte bizi arkadan vurdu, bizim delikanlılarımız savaştayken evleri basarak gelinlere, kızlara tecavüz edip, ihanet ettiler. Köylerde katliam yaptılar. Yapılan bütün kazılarda, araştırmalarda, Türkler’e ait toplu mezarlar çıktı. Ama toplu katliama uğrayan bir tek Ermeni mezarına rastlanmadı" diye konuştu.

Yazıcıoğlu, Ermeni azınlığının, iftiralarıyla dünyayı kandırmaya çalıştığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bıçak kemiğe dayandı. Bu iftiraların sonu gelmemektedir. Bir Ermeni çetesi artığı Atina Meydanı’nda toplanıp, Türkler’e karşı iftiralar atarak Büyükelçiliğimize yürüdüler ve çıkardıkları Türk bayraklarını benzin dökerek yaktılar. Bu ne unutulmaz kindir. Türkler, bunlara hiç bir şey yapmadı. Yunanistan polisi de bu ahlaksızlığa, saygısızlığa göz yumdu, seyirci oldu. Yunan Harp Okulu askerleri Türkiye’ye geldiğinde bizim askerlerimiz tarafından güzel bir şekilde ağırlanırken, bizim askerlerimiz oraya gittiklerinde Türk bayrağına saldırı yapıldı ve özür bile dilemediler. Bayrağımıza hakaret ediliyor, ’Birileri bunları büyütmeyin’ diyor. Neredeyse tepki gösterenler suçlanıyor. Gerekirse büyüteceğiz. Kimin eli Türk bayrağına uzanırsa, o el kırılacak. Bu kadar ucuz değil. Dünyanın neresinde olursa olsun, Yunanistan’ın Atina Meydanı’nda da olsa, oraya da elimiz uzanır. Birileri korumazsa, Türk milleti kendi şerefini koruyacaktır. Bunlar hep Türk milletini deneme, sınamadır. Bunlar, Türk milletinin bazı değerlerinin yok olduğunu sanıyorlar. Ancak yanılıyorlar."

Muhsin Yazıcıoğlu, daha sonra 95 yaşındaki Nuri Çoklar ile bir süre cami bahçesinde sohbet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 17:19:21
Güncelleme :25 Nisan 2005 Pazartesi 17:26:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?