4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Yazıcıoğlu AKP'ye çattı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, "Devletin bir kuruş desteğini almadan yaptığımız bu mücadelede, milletimizin helal kazançlarını alıp onların sırtından siyaset yapmıyoruz" dedi.

Yazıcıoğlu, Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde partisince düzenlenen açık hava toplantısında yaptığı konuşmada, "Biz kadınımızla, erkeğimizle, yaşlımızla, gencimizle, köylümüzle, şehirlimizle el ele vereceğiz, birlikte kazanacağız, üreteceğiz ve paylaşacağız. Devletin bir kuruş desteğini almadan yaptığımız bu mücadelede, biz milletimizin helal kazançlarını alıp onların sırtından siyaset yapmıyoruz. Onun için de varlığı da, yokluğu da sizinle beraber paylaşarak geldik. Biz bir Anadolu hareketiyiz. İnşallah, Türkiye'nin yarınları daha güzel olacak. O güzel yarınları beklerken, bizim yolumuzu açmanızı istiyorum. Yolumuzun açılması için sizin oylarınızı, desteğini istiyoruz. Yarınlarda yine beraber olacağız. Birlikte hizmet edeceğiz" dedi.

BBP döneminde Günyüzü'nde yapılanları anlatan Muhsin Yazıcıoğlu, şunları söyledi:  "Şu karşıda mera vasfını kaybeden 67 bin dönümlük devletin arazi var, boş duruyor. Biz diyoruz ki, 'şuradan bize bin dönümünü verin.' Bin dönümünü vereceksin, biz oraya ne yapacağız? Oraya 'fabrika kuracağız' dedik. İspanya'yla görüşmüşüz, istemişiz ki Günyüzü'nde bir fabrika kurulsun, orada bir kaç bin kişi çalışsın. Yani düşünebiliyor musunuz? Günyüzü ve çevre köylerinden bir kaç bin kişi gelecek, orada çalışacak. Bizim istediğimiz, sadece bin dönüm arazisinin tahsisinin yapılması. Oraya, buraya gidildi, engellemeye çalıştılar. Şimdi de dediler ki, 'seçimden sonraya kalsın.' Niye? Biz oraya temel atarsak, o zaman bizim adımız olurmuş. Gel senin adın olsun. Oy aradılar, dilendiler. En sonunda Kütahya talip oldu. Sonra Eskişehir Valisi'ni aradım dedim ki, 'Allah'tan korkun, buna Kütahya talip oluyor.' Orada benim memleketim. Yurdumun her köşesi benim memleketim. Ama bunu Mustafa Destici kardeşimiz özel ilişkileriyle oluşturmuş, diyor ki 'Benim ilçeme yapılsın.' Onu istiyor. Şimdi burada, 'belediye
eğer iktidardan olmazsa hizmet gelmez' diye tutturdular.

İktidarda olunca hizmet geliyorsa, o zaman hizmeti Gümüşkonak'a yap. Sana yüzde 57 oy verdiler. Kayakent'e, Sivrihisar'a yap. İktidar da değil mi? Peki Günyüzü'nde olandan fazla ne yaptın sen oraya, şimdi gelip buraya talip oluyorsun? Günyüzü'nde yapılanlar niye Kayakent, Sivrihisar'da yapılmamış? Madem iktidarda olunca yapılıyorsa, sen gelip de belediyeye yapılacak hizmetleri engellemekle uğraşacağına, iktidarsın git köylünün, çiftçinin; buğday, gübre, emeklilik, yoksulluk meselesini çöz. İktidarda olunca hizmet yapılıyorsa, şimdi benim geldiğim yolu yap. Nerede iktidar o zaman? O yolu yapsın. Senin işin, yolu yap."

BBP Lideri Yazıcıoğlu, "Bu alanlarda, hiç bir yerde ben bu denli konuşmadım" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Ama bazı şeyler artık ayıp oluyor. Söylemediğiniz zaman da olmuyor. İktidara düşen ne biliyor musunuz? Köylünün girdi maliyetlerini düşüreceksin, ürünün değerini vereceksiniz, köylüye ne ekip biçeceğini öğreteceksin, emeğinin karşılığını vereceksin. Sen onunla uğraşacaksın. Yoksa gelip de, 'belediye seçimlerinde belediye başkanını iktidardan seçmezseniz, hizmet getirmem' diye vatandaşıma tehdit, baskı yapmayacaksın. Onları yapacaksın. Burada festivalde iktidar milletvekili, "Sakarya'yı bu tarafa akıtacağız" dedi. Bende dedim ki, çok teşekkür ederim, bunun takipçisi olacağım. Şimdi takipçisi oluyorum. Yapmadılar, yapmayınca 3 yıl geçmiş, belediye başkanı basın toplantısı yapmış. 'Sakaryamızı istiyoruz' diyor. Tabii diyecek. Söz verdin diyecek. Sonra Maliye'den istihkak kesmeye kalkışıyorlar, ben arayıp, 'Niye yapıyorsunuz?' diye sorunca, 'Ya basın toplantısı yaptı, bizi eleştirdi. Niye eleştirdi?' diyorlar. 'Sakarya'yı istiyoruz, niye yapılmadı?' dedi. Kardeşim yapıldı mı? Yapıldı da yapılmadı diyorsa, o zaman eleştirmiş olacak. Yaparız deyip, yapmadıysanız elbette söyleyecek.

Yani siz padişah, kral, tartışılmaz varlıklar, yeryüzü tanrısı değilsiniz. Elbette size de eleştiri olacak. Herkese eleştiri olacak. Eleştirilecek, demokrasi bu. Hani siz demokrasiden, insan haklarından yanaydınız, cuntalara, darbelere karşıydınız. O zaman siz çoğunluksunuz diye size hiç söz söylenmeyecek mi, muhalefet, eleştiri olmayacak mı? O zaman sizde böylece çoğunluk darbeciliği yapmış olmuyor musunuz? Onun için biz aldık, bu işi bu noktaya getirdik. Şimdi yeniden verirseniz kaldığımız yerden devam ederiz. Şuanda altyapı bitti, şimdi üst yapı sorunlarıyla uğraşacağız. En zor olanı alt yapıydı. Ne lazımsa altyapıya yapıldı, şimdi üst yapıyla uğraşma dönemine girdik. İnşallah, buranın bir takım imar sorunlarını da uzlaşarak çözeriz. Günyüzü gerçekten gün yüzüne çıkar, modern bir kent olur. Günyüzü, göç alan bir yer haline gelir. Vatandaşım, burada beraberce mutlu olur."

Muhsin Yazıcıoğlu, miting sonunda 29 Mart seçimlerinde yeniden aday olan Günyüzü Belediye Başkanı Kadir Kılınçal ile birlikte vatandaşları selamladı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 19:17:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?