6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Yeni adli yıl başladı

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun, yeni adliye binasının devreye girmesiyle 2. Ağır Ceza, Çocuk ve İcra Mahkemeleri ile 2 yeni icra dairesinin faaliyete geçeceğini söyledi.

Eskişehir'de, 2008-2009 yeni adli yılın başlaması münasebetiyle Vilayet Meydanı'nda bir tören düzenlendi.

Anıta çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaburun, 2006 yılında temeli atılan Eskişehir Adliye Sarayı'nın yakın bir zamanda faaliyete geçeceğini belirterek, "Hala kullandığımız binalarımızın bir bölümünde Bölge İdare Mahkemesi, bir bölümünde ise 2010 yılında faaliyete geçmesi planlanan ve kentimizde kurulması halinde Bölge Adliye Mahkemesi çalışmaya başlayacaktır. Bölge Adliye Mahkemelerinin Eskişehir'de kurulması, bu konuda katkısı olabilecek her kesimin konuyu takip etmesi ve ilimizin avantajlarının yanı sıra bina avantajlamızın da mutlaka korunmasıyla mümkün olabilecektir" dedi.

Eskişehir Barosu Başkanı Yusuf Yıldırım ise, "Her yıl yinelediğimiz yargı sorunları başta olmak üzere yaşanan ve her geçen gün giderek ağırlaşan yurt ve meslek sorunları, artık bir sistem ve siyaset sorunu olmaktan çok devletimizin geleceğini doğrudan ilgilendiren 'rejim sorunu' haline dönüşmüştür" diye konuştu.

Törenden sonra avukatlar, savcılar ve hakimler, adliye binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 12:06:53
Güncelleme :8 Eylül 2008 Pazartesi 12:10:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?