4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Yeni Başsavcı göreve başladı

Eskişehir'in yeni Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, ülkenin yükselen yıldızı olarak nitelendirdiği Eskişehir'de görev yapmaktan dolayı kendini şanslı kabul ettiğini söyledi.

Adıyaman'dan Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Aydıner, göreve başladığı yeni makamında düzenlediği basın toplantısında, kenti çok beğendiğini belirterek, "Ülkenin yükselen yıldızı Eskişehir, son yıllarda Türk kamuoyunun yakından tanıdığı, Türk basının kamuoyuna yakından tanıttığı bir kültür, sanat, edebiyat şehri. Atandıktan sonra görüştüğüm arkadaşlarımdan bir kısmının 'Eskişehir'e değil, Prag'a, Venedik'e gidiyorsun' dedikleri bir Avrupa kenti. Benim de edindiğim ilk izlenim, bana anlatılanların hiç de abartılı olmadığı, az bile söylendiği yolunda. Umarım, içinde yaşadıkça bu konudaki düşüncem daha da pekişecek" dedi.

"ESKİŞEHİR ADALET SARAYI'NIN MİMARİ GÖRKEMİ ÇOK GÜZEL, HEM DE SON DERECE KULLANIŞLI"

Eskişehir Adalet Sarayı'nı da çok güzel bulduğunu ifade eden Ekrem Aydıner, "Eskişehir, her anlamda çok güzel bir il. Bizim açımızdan en şanslı yönlerden birisi de görkemiyle, kullanımıyla çok güzel bir adliyenin yapılmış olması. Emeği geçen herkese teşekkürü borç biliyorum. Benim gezip gördüğüm adalet saraylarının içerisinde en güzellerinden birisi, Eskişehir Adalet Sarayı. Hem mimari görkemi çok güzel, hem de fonksiyonel, son derece kullanışlı. Adli hizmetlerin daha iyi yerine getirilmesini sağlayacak nitelikte bir adliye. O anlamda da son derece şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Eskişehirliler, bu standartlara layık. Eskişehir, adliye anlamında hak ettiğine kavuşmuş. Bu bizi sevindirdi. Hazır bir ortam var. Hazır bulduğumuz uygun ortamda en üst düzeyde iyi hizmet sağlamak için de bizim gayret göstermemiz lazım. Onun için üzerime düşen görevin ağırlılığının da farkındayım. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı olmak, benim için gurur kaynağı. Burada keyifle görev yapacağımdan eminim. Bunun yanında çok büyük bir sorumluluk. Sizler Eskişehir'de yaşıyor olmaktan dolayı şanslısınız. Ben de buraya sizlerle birlikte çalışacak birisi olarak gelmiş olmaktan dolayı şanslıyım" diye konuştu.

Başsavcı Aydıner, adalet kavramıyla alakalı bir soru üzerine ise, şunları söyledi:
"İnsanların en şiddetle ihtiyaç duyduğu hislerden biri adalet duygusudur. Bu gerçekten önemli. İnsanlardaki adalet duygusunu sarsmayacak şekilde davranmak, özellikle adalet hizmetinde olan kişilerin görevidir. Bizlerin adil olmak kadar, adil görünmek gibi bir görevi de vardır. Adil olabiliriz ama dışarıdan da öyle görünmek zorundayız. Toplumda adalet duygusu zedelenirse, çürüme, çöküş çok hızlanır, hatta oradan başlar. Buna sadece bizim hizmet etmemiz ya da dikkat etmemiz yeterli olmaz. Medyada burada çok önemli. Adalet hizmetinde olanlar, adalet hizmetini yerine getirenler ya da bu konudaki faaliyetler eleştirilebilir. Adalet hizmetini yerine getirenleri incitmemeye çalışmak o kadar önemli değil. Bizi incitin, ama adalet arayışı içinde olanları incitmemeye, üzmemeye ya da toplumun kafasındaki genel adalet duygusunun zedelenmemesine gayret etmeye çalışmak lazım. Son zamanlarda biraz özensiz davranıldığını düşünüyorum. Adalete ve yargıya ilişkin tartışmaların çok ulu orta yapıldığını, biraz haksız biçimde, abartılarak yapıldığını fark ediyorum. Bu yüzden de toplumdaki adalet duygusunun örselendiğini ya da adalete, yargıya olan güvenin şiddetle örselendiğini fark ediyorum. O anlamda özen göstermek dikkat etmek gerekir diye düşünüyorum."
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 14:49:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?