5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Yeni dekanlar göreve başladı

ESOGÜ'DE YENİ DEKANLAR GÖREVE BAŞLADI

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat ve Sanat Tasarım fakültelerine atanan yeni dekanlar görevlerine başladı.

ESOGÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Geoteknik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Tosun Ziraat Fakültesi dekanlığına, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Bekir Topçu ise Sanat Tasarım Fakültesi dekanlığına tayin oldu. Ziraat Fakültesi dekanlığı görevine getirilen Tosun, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Geoteknik Anabilim Dalı Başkanlığı görevinin yanı sıra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi müdürlüğü görevini yürütüyordu. Altısı yurtdışında ve biri yurtiçinde sunulmuş toplam 7 uluslararası bildiriye imza atan Prof. Dr. Hasan Tosun, 12 ulusal bildiride de görev aldı.

Sanat Tasarım Fakültesi dekanlığına atanan Prof. Dr. İlker Bekir Topçu'nun ise, 7 doktora ile 38 yüksek lisans tezi danışmanlığı bulunuyor ve halen 8 doktora ile 6 yüksek lisans tezi danışmanlığı devam ediyor. 60'ı SCI'da 109 makale, 145 bildiri, 45 aktüel yazısı da yayınlanan Topçu, 2008 yılında SCI, SSCI ve AHCI kapsamında dergilerde yayınlanan 11 makalesi ile ESOGÜ'nün en çok yayın hazırlayan öğretim üyesi olmuştu. Makalelerine SCI'da 400'den fazla atıf yapılmış olan Prof. Dr. İlker Bekir Topçu, uluslararası ve ulusal bir çok dergide makale hakemliği de yaptı.

ESOGÜ'DE YENİ DEKANLAR GÖREVE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 17:19:05
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 17:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?