6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Yeni Nesil Öğrenme Portalı yayında

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) "Yunus Emre Yeni Nesil Öğrenme Portalı" yayına girdi.

Üniversitenin internet sitesi üzerinden ulaşılabilen Yunus Emre Yeni Nesil Öğrenme Portalı'nda, e-alıştırma, e-ders, e-kitap, e-televizyon, e-sınav ve e-sesli kitap gibi çeşitli çalışma grupları yer alıyor. Kullanıcılar, ilgi duydukları konularla ilgili dersleri bu çalışma gruplarından herhangi biri aracılığıyla takip edebilecek. Sistemde, öğrenci ve öğretim elemanı dışındaki bireyler de ilgi duydukları konulardaki dersleri, kendi kendine öğrenme yöntemiyle çalışabilecek.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Fevzi Sürmeli, 2008 yılının kendileri için çok anlamlı bir yıl olduğunu belirterek, tüm öğretim elemanları, öğrencileri, mezunları ve çalışanları olarak Türk Yükseköğretim Sistemi'nde ilklere imza atan öncü bir kurum olmanın 50. yılını gururla ve sevinçle kutladıklarını söyledi. Türkiye'nin eğitim meselelerinin uzaktan öğretimle farklı ve yenilikçi çözümler üretme misyonunun, Anadolu Üniversitesi'ni dünyanın mega üniversiteleri arasında farklı bir yere taşıdığını ifade eden Prof. Dr. Sürmeli, bugün Türkiye'de ve dünyada uzaktan eğitimi en etkin kullanan üniversitelerden biri olarak kabul edildiklerini kaydetti.

"CANLI BİR ÖĞRENME PLATFORMU"
Rektör Sürmeli, Yunus Emre Yeni Nesil Öğrenme Portalı ile son derece anlamlı bir aşamayı hayata geçirip, ülkede bir ilki başlattıklarına dikkat çekerek, "Üniversitemiz web sitesi üzerinde 'http://yunusemre.anadolu.edu.tr' adresinden ulaşılan Yunus Emre Yeni Nesil Öğrenme Portalı, dünyada son dönem en çok tartışılan açık ders uygulamasının boyutlarını genişletiyor. Çağdaş eğitim teknolojilerinin sahip olduğu tüm olanakları kullanıyor. Bu portal aracılığıyla üniversitemizin uzaktan öğretim derslerinin önemli bir kısmı, hiç bir ön koşul ve ücret istenmeden ilgili herkesin paylaşımına açılıyor. Sistem başlangıçta 20 ana kategoride toplanmış 149 dersi içeriyor. Zaman içerisinde bu derslere yeni dersler eklenecek. Hedefimiz, çok çeşitli alanlardan çok farklı dersleri öğrencilerimizle paylaşmaktır. Yunus Emre Yeni Nesil Öğrenme Portalı, canlı bir öğrenme platformudur. Derslerimizin en ayırt edici özelliği, kendi kendine öğrenme ilkeleri açısından tasarlanmış olmasıdır. Bu bilgi paylaşımı platformu bu boyutlarıyla, dünya için de ilk uygulamalardan biri olacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2008 Cumartesi 12:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?