6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Yeni tramvaylar yolda

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımı Devlet Yatırım Programı'na alınmayan yeni hatlar için siparişini önceden verdiği tramvay araçları, şehre getirilmeye başlandı.

Estram'ı üç yeni bölgeye uzatmak için hazırlanan ve Devlet Yatırım Programı'na alınmayan proje çerçevesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in daha önce yeni hatlarda çalıştırılmak üzere siparişini verdiği tramvaylar, Eskişehir'e tek tek getiriliyor.

Kısa bir süre önce Batıkent-Çamlıca hattında çalışacak yeni tramvayın Eskişehir'e getirilmesinin ardından, şimdi de Emek-71 Evler hattının tramvayı geldi. Ertaş Caddesi'ne getirilen tramvayı mahallelerinde gören vatandaşlar, projenin bir an önce gerçekleştirilmesini istedi.

Yeni hatlar için toplam 5-6 yeni araç geleceğini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise, "Yapımı yatırım programına alınmadığı için şimdilik beklemede olan üç yeni hattın atları tamam, geriye eğeri ile nalları kalıyor. Yani, raylar ve elektrik hatları kalıyor. Projemiz, hükümet tarafından Devlet Yatırım Programı'na alınmasa da, bu projeyi kendi olanaklarımızla hayata geçireceğiz. Bütün engellemelere rağmen nasıl olsa kredisini bulur, Mart ayından sonra Estram'ı yeni mahallelere ulaştırırım. Estram'ın ikinci etabı Emek-71 Evler, Batıkent-Çamlıca ile Yenikent-Çankaya-Ihlamurkent hatlarını kapsıyor. Hazırladığımız projenin Devlet Yatırım Programı'na alınmayacağını hesaba katarak, araçların siparişini önceden vermiştik. Şimdi araçlar, Eskişehir'e geliyor. Rayların ve elektrik hatlarının döşenmesini de mutlaka gerçekleştireceğim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 21:02:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mdemir IP: 88.229.159.xxx Tarih : 23.10.2008 01:42:05

secim olmasa zor gelirde tek kozu var onu oynuyor..tramvayin olmadigi yerlerde yaklasik sehrin 3/5 yasiyor.3-4 yildir millet sadece sehir merkezine gitmek icin iki vasita yapiyor.ne bu ? siyaset oy almadigin yere hizmetle gidersin oy alirsin..