4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Yeniden hakim karşısında

AFLA ÇIKIP İKİNCİ CİNAYETİNİ İŞLEYEN SANIĞIN YARGILANMASINA BAŞLANDI

Eskişehir'de, kayınbiraderini katlettiği iddiasıyla girdiği cezaevinden 18 yıl önce afla çıkan ve bir ay önce komşusunu da pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında "müebbet hapis" talebiyle dava açılan sanık Yusuf Ö. (56) ilk kez hakim karşısına çıktı. Yusuf Ö., duruşmada verdiği ifadesinde, komşularının sürekli sokakta dedikodu yaptığını iddia ederek, "Ölen Muhittin Şan'a (51), evimin önünde durmamasını söyledim. Beni taciz etti. Mahalleden taşınıp gitmemi söyledi. Olay günü camiden eve geldim. Evin yanından geçerken Muhittin Şan ve arkadaşları sokak üzerinde oturuyordu. Şan, tekrar benim mahalleden taşınmamı söyleyince sinirlendim. Muhittin'i korkutmak için evden aldığım tüfekle ayaklarına doğru 7-8 metre uzaklıktan ateş ettim. Tüfeği de çöp konteynerine attım. Polise teslim olmak istedim. Çevre Yolu'nun kenarında bir süre oturdum. Daha sonra polis, beni cep telefonumdan aradı. Gelip beni almalarını söyledim. Teslim oldum" dedi.

Mahkeme heyeti, şahitleri de dinledikten sonra eksikliklerin tamamlanması için davayı erteledi.

6 Eylül 2009 tarihinde Emek Mahallesi'nde meydana gelen olayda, kayınbiraderini öldürdüğü iddiasıyla girdiği cezaevinden 18 yıl önce afla çıktığı öğrenilen Yusuf Ö. sokakta oturan komşusu Muhittin Şan'ı pompalı tüfekle vurmuş, ağır yaralanan ve 112 ambulansıyla Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Şan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 15:27:03
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 17:53:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?