4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Yerel Konsey kuruldu

Eskişehir'de, "Yerel Konsey" kuruldu. Her ay valiliğin öncülüğünde toplanacak olan konseyin, kentin kalkınma hedefleri doğrultusunda gerekli görüldüğünde lobi faaliyetlerinde bulunacağı bildirildi.

Valilik ile Eskişehir Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM-Eskişehir) tarafından düzenlenen Rekabetçilik Değerlendirme Toplantısı'na; Vali Mehmet Kılıçlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi Rektörü Fevzi Sürmeli, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Fazıl Tekin, Tepebaşı Kaymakamı Necdet Türker, Odunpazarı Kaymakamı Ayhan Bayhan, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Karacan, Eskişehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Öğütür katıldı.

ABİGEM projesi kapsamında gerçekleştirilen Eskişehir bölgesinin rekabet analiz sonuçları, bölgeye uygun rekabetçilik modeli ve aktivite planı tartışılan toplantı sonucunda; Eskişehir’in rekabet analizinin yapılarak rekabet ve kalkınma önceliklerini tespit etmek ve gelişimini hızlandırmak maksadıyla sözkonusu isimlerin bizzat yer alacağı bir 'Yerel Konsey' kurulmasına karar verildi.

Katılımcılardan oluşan konseyin, Eskişehir Valiliği öncülüğünde ABİGEM’in sekretaryasında her ay düzenli olarak toplanması ve bu toplantılara konsey üyelerinin şahsen katılım sağlamaları kararlaştırıldı. Bundan sonra yapılacak ilk toplantı için de katılımcıların kendi bakış açısı ve vizyonları bağlamında Eskişehir'in rekabet ve kalkınma önceliklerini içeren önerilerini sunmaları ve bu önerilerin konseyde değerlendirilerek, şehir için en çok öncelik arz eden kalkınma ve rekabet stratejilerinin tespit edilmesine karar verildi. Ayrıca, yine konseyin Eskişehir kalkınma hedefleri doğrultusunda gerekli görüldüğünde lobi faaliyetlerinde bulunması yerel konsey toplantısında alınan önemli kararlar arasında yer aldı.

Sözkonusu toplantılar neticesinde Eskişehir’in hedefleri doğrultusunda ortak bir stratejik plan oluşturulması ve hayata geçirilmesinin planlandığı vurgulandı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 20:34:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?