4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Yerel televizyonlardan eğitime devam

ESKİŞEHİR'DE OKULLARIN BİR HAFTA SÜREYLE TATİL EDİLMESİ

Domuz gribinin daha fazla yayılmaması için okulların bir hafta süreyle tatil edildiği Eskişehir'de, çocukların eğitimden geri kalmaması için öğretmenler yerel televizyonlarda üç gün ders anlatacak.

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Ankara Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nden bir ekibin şehre geldiğini ve televizyonlarda yayınlanacak ders programının hazırlandığını söyledi. Ceylan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "H1N1", halk arasında "domuz gribi" denilen hastalığın bütün dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de kasıp kavurduğunu belirterek, "Salgın, endişe verici boyutlarda. Eskişehir'de geçen hafta sonu özellikle Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerindeki 200 okuldan 95'inde grip sebebiyle okula

gelemeyen öğrenci sayısı, mevcutlarının yüzde 10'unu aşmaya başlamıştı. Ciddi bir rakamdı. Hastalığın daha fazla yayılmaması için tedbir alınması gerekiyordu. Köylerde bütün resmi, özel ilköğretim, lise, anaokulu ve dersaneler 23 Kasım'a kadar tatil edildi. Okulları tatil etmemiz, tamamen tedbir amaçlı. Hastalığın yayılma hızı ciddi rakamlara ulaşmasın istedik" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nden bir ekibin bugün Eskişehir'e geldiğini açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, "Bir haftalık tatil uzun olduğu için öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için öğretmenlerimiz çarşamba, perşembe ve cuma günleri mahalli televizyonlarımızda ders anlatacaklar. Televizyonlarda yayınlanacak derslerin programı hazırlandı. Hasta olan çocuklarımız bir taraftan dinlenerek, bir taraftan da gözlerinin ucuyla televizyonda anlatılan dersleri

not alacak. Hasta olmayan çocuklarımız da yerel kanallarda yayınlayacağımız dersleri takip ederek geri kalma korkusunu aşmış olacak. Hasta çocuklarımız 7 gün dinlendikten sonra iyileşerek sağlam olarak okula gelecek. Bayramdan sonra da aşı uygulamasına geçilecek" diye konuştu.

Öte yandan eğitime bir hafta ara verilen Eskişehir'de okullar boş kaldı. Tatil haberine sevinen çocuklar ise, "Tatilde arkadaşlarımıza gidip gelebiliyoruz. Sınavlarımız var, onlara çalışacağız. Okullarda grip salgını var ama domuz gribi mi bilmiyoruz. Okula çok öğrenci gelmediği için eğitime ara verildiğini öğrendik" ifadelerini kullandı.

ESKİŞEHİR'DE OKULLARIN BİR HAFTA SÜREYLE TATİL EDİLMESİ
ESKİŞEHİR'DE OKULLARIN BİR HAFTA SÜREYLE TATİL EDİLMESİ
ESKİŞEHİR'DE OKULLARIN BİR HAFTA SÜREYLE TATİL EDİLMESİ
ESKİŞEHİR'DE OKULLARIN BİR HAFTA SÜREYLE TATİL EDİLMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 14:25:05
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 09:15:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?