6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Yeşiltepe yeniden ağaçlandırılıyor

Seyitgazi ilçesi Yeşiltepe mevkisi tekrar ağaçlandırılıyor. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 100 hektarlık bir sahada toprak işlemesine başladı.

Toprak işlemesi yapılan Yeşiltepe'de mevcut meşe ağaçlarının aralarındaki boşluklar iş makineleri ve büyük traktörlerle sürülüyor.

Orman Bölge Müdürü Sıtkı Küçüköz, yüzde 26 olan ormanların yarısının bozuk ve çalılık alanlardan oluştuğunu belirterek, "Buraların acilen iyileştirilmesi lazım. 3 yıldır bu işe ayrı bir önem veriyoruz. 40 bin hektarlık alanda bunu başardık. Seyitgazi'deki sahayada çam, sedir, ahlat, alıç, badem ve mahlep fidanları dikeceğiz. Fidan dikiminin yanı sıra taşlık kayalık alanlara da milyonlarca tohum ekeceğiz. Yağışlar iyi olursa başarı şansımız yüksek olur. Yeşiltepe yerleşim yerlerine yakın bir bölge. Belki 100 yıl önce burası tamamen ormanlıktı. Ancak insanların verdiği zarar ve yoğun hayvan otlatılmasıyla bölge verimsiz hale geldi. Köylerden göç başlayıp, hayvancılıkta azalınca bölgeyi tekrar ağaçlandırmaya karar verdik" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 17:33:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?