5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

YHT için Aladağlar'a tırmanacaklar

YHT, BİR YILDA 1 MİLYONDAN FAZLA YOLCU TAŞIDI

Eskişehir'de, Dağcılık Kulübü üyeleri Yüksek Hızlı Trenin (YHT) sefere başlamasının birinci yıldönümü dolayısıyla Niğde'deki Aladağlar'ın zirvesine tırmanmak için yola çıktı.

YHT Eskişehir Yolcu Hizmetleri Müdürü Mustafa Teke, yaptığı açıklamada, YHT'nin sefer yapmaya başladığı 13 Mart 2009'dan bugüne kadar 1 milyonun üzerinde yolcu taşıdığını söyledi. YHT'nin ülkede benimsenen bir ulaşım aracı olduğunu belirten Teke, "YHT'yi tanıtıcı faaliyetlerimizi de sürdürüyoruz. Eskişehir'de bulunan Güzey Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Kulübü ile YHT'nin birinci yıldönümü dolayısıyla bir zirve tırmanışı yapma karar aldık. Tırmanış Niğde'nin Aladağlar bölgesinde olacak. Dağcılar bugün Eskişehir'den Ankara'ya YHT ile yola çıkacak. Yarın Ankara'dan otomobille tırmanış yapacakları bölgeye gidecekler. Yarın tırmanış başlayacak" dedi.

Kulüp üyesi Tamer Uysal da, yaklaşık 3 bin 500 metre yüksekliğe tırmanacaklarını açıklayarak, zirvede ülkenin gururu haline gelen YHT'nin flamasını açıp, kardan pasta yapacaklarını sözlerine ekledi.

Daha sonra Azmi İrdem, Tamer Uysal, Yücel Özsoy, Emine Sıralı ve Murat Uyar'dan oluşan tırmanış ekibi, YHT yetkilileri tarafından Eskişehir Garı'ndan Ankara'ya uğurlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 16:55:03
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 18:00:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?