5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Yıldırım’dan iddialara yanıt

ESKİ GENEL MÜDÜRÜ YILDIRIM’DAN ŞEBEKE SUYU YALANLAMASI

Eskişehir Su ve Kanalizasyon İşleri (ESKİ) Genel Müdürü Garip Yıldırım, “şebeke suyu kirli ve pahalı” iddiasının doğru olmadığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile birlikte belediyede basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, mahalli bir gazetede bir kaç gündür kentin şebeke suyunun pahalı ve kirli olduğu yönünde haber ve köşe yazıların yer aldığını hatırlattı. Garip Yıldırım, kentte yaşayan yaklaşık 600 bin insanın şebeke suyundan faydalandığını ifade ederek, “Eskişehir'e günlük 100 bin metreküp su veriyoruz. Şebeke suyumuz temizdir, içilebilir. Şebeke suyu her yerde kullanılabilir. Şebeke suyu sürekli denetleniyor. Tüm denetimlerde suyumuz temiz çıktı. Tüm raporlar suyun temiz olduğunu gösteriyor. Sadece biz değil, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de suyu kontrol ediyor. Kentin her noktasından örnekler alınıyor. Suyumuz güvenle içilebilir. Suyun pahalı olduğu iddia ediliyor. Eskişehir'de 1 lira 59 kuruş olan suyun metreküp fiyatı Adapazarı'nda 2 lira 47 kuruş, İstanbul'da 2 lira 31 kuruş, Bursa'da 2 lira 10 kuruş, Samsun'da 2 lira 33 kuruş, Ankara'da 2 lira 70 kuruş, Mersin'de 2 lira 47 kuruş, Gaziantep'te 2 lira 15 kuruş, İzmir'de 1 lira 65 kuruş, Kayseri'de 2 lira 75 kuruş, Erzurum'da 1 lira 36 kuruş, Konya'da 1 lira 80 kuruş, Antalya'da 1 lira 56 kuruştur. Büyükşehir belediyeleri arasında Erzurum dışında en ucuz su, Eskişehir'de. Eskişehir şebeke suyunun kirli ve pahalı olduğu iddiası gerçeği yansıtmıyor” dedi.

Yıldırım, söz konusu haberle ilgili olarak gazetenin köşe yazarı ve yazı işleri müdürü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, bahse konu kişiler hakkında tazminat davası da açacaklarını kaydetti.

Büyükerşen ise, bir takım hesaplar uğruna gerçekle ilgili olmayan haberlerin yapıldığını savunarak, “Eskişehir bundan zarar görüyor. Kente yazık oluyor. Bundan sonra gerçekleri yayınlamayan, kasıtlı yayın yapanlara acımasız davalar açılacak. Bu konuda talimat verdim” diye konuştu.

Garip Yıldırım, toplantının ardından çay ocağındaki bir musluktan şebeke suyu içti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 17:42:02
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 18:35:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?