4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Yol çalışmalarına 90 milyon TL

Eskişehir'de 5 önemli projenin hayata geçirildiğini belirten Karayolları 4. Bölge Müdürü Öner Özgül, şehir geçişi iyileştirme çalışmalarına bugüne kadar 90 milyon TL harcandığını söyledi.

Karayolları Bölge Müdürü Özgül, Karayolları 46. Şube Şefi Kadri Özbek ve yüklenici firma temsilcileriyle birlikte makamında ziyaret ettiği Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar'a çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Öner Özgül, Eskişehir'de 5 önemli projede çalışma yürüttüklerini, en önemli projelerinin 'Eskişehir Şehir Geçişi' olduğunu ifade ederek, "Bu proje 53 kilometre uzunluğunda olup, Yeşilhan Bakımevi’nden başlayarak Söğüt Kavşağı’nda son buluyor. Güzergahın 24 kilometrelik kesiminin 2x3 ve 29 kilometrelik kesimin 2x2 haline getirilmesi ve bu kesimde 9 köprülü kavşağın yapılması hedefleniyor. Yapım çalışmalarına 2007 yılı sonu itibariyle başlandı. Bu kesimin proje bedeli, 180 milyon TL'dir" dedi.

"BELEDİYENİN YAPMADIĞI ALTYAPI İŞLERİ, KARAYOLLARI TARAFINDAN ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU"

Karayolları 4. Bölge Müdürü Özgül, bugüne kadar 90 milyon TL harcama yapılarak 24 kilometre yolun 2x3, 12 kilometre yolda da 2x2 üstyapı iyileştirilmesinin yapıldığını açıklayarak, "Güzergah üzerinde bulunan ESTİM Üstgeçit Köprüsü, Organize Sanayi Üstgeçit Köprüsü ve Alpu Kavşağı Altgeçit Köprüsü bitirildi. Anadolu Üniversitesi, Sakarya, Muttalip kavşakları altgeçit köprüleri ve Kütahya Köprülü Kavşağı yapımı devam ediyor. Bu çalışmalar yürütülürken, Anadolu Üniversitesi ve Muttalip kavşakları arasında içme, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının deplasmanının ödenek yetersizliği ortaya çıktı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmayan ve yapım çalışmalarını aksatan bu işler, Karayolları tarafından işin bünyesine katılarak çözüme kavuşturuldu. 2009 yılı içersinde Kütahya Köprülü Kavşağı, Anadolu Üniversitesi ve Muttalip Kavşağı alt geçit köprülerinin bitirilmesi hedefleniyor. Ancak, Anadolu Üniversitesi ve Muttalip kavşaklarında yan bağlantı kollarının bir kısmı üzerinde imar planında yeşil alan gözükmesine rağmen fiilen evler mevcut. Bu evlerin Büyükşehir Belediyesi tarafından boşaltımının sağlanması gerekiyor. 2010 yılında da Sakarya Altgeçit Köprüsü ve Tepebaşı köprülü kavşaklarının bitirilmesi planlanıyor" diye konuştu.

ÖLÜM KAVŞAĞI KAYMAZ'A ALTGEÇİT

Diğer bir projenin, Sivrihisar-Eskişehir arasındaki yolun bölünmüş yol haline getirilmesi olduğunu kaydeden Öner Özgül, şunları söyledi:

"63 kilometrelik kesimde üstyapı çalışmaları devam ediyor. 2010 yılı sonunda bu yolun üstyapısı, Hamidiye Kavşağı’nın köprülü kavşağı ve Kaymaz Altgeçit Köprüsü’nün bitirilmesi hedefleniyor. Ayrıca, Sivrihisar-Emirdağ arasında Eskişehir sınırlarındaki 31 kilometrelik kesim, 2005 yılı içersinde bölünmüş yol haline getirildi. 2010 yılı içersinde bu güzergahın sathi kaplamalı olan kesimlerinin bitümlü sıcak karışım haline getirilmesi hedefleniyor. Sivrihisar-Eskişehir ayrımı, Mahmudiye-Çifteler-Afyonkarahisar sınırı arasındaki 41 kilometrelik kesimde bölünmüş yol yapım çalışmaları devam ediyor. Bu yolun 28 kilometrelik kesimi 2009 yılı sonunda, kalan 13 kilometrelik kesimi ise 2010 yılı içerisinde bölünmüş yol haline getirilecek. Ayrıca, 32 kilometre uzunluğundaki Eskişehir-Kütahya yolu 2004-2005 yıllarında bölünmüş yol haline getirildi. Eskişehir-Bursa ayrımında başlayan bu projede, ilk 8 kilometrelik kesim bitümlü sıcak karışım haline getirildi. Güzergahtaki Sümer ve Fuar köprülü kavşakları bitirildi. 2010 yılı içersinde kalan 24 kilometrelik kesimin bitümlü sıcak karışımının yapılmasına başlanacak."

Sivrihisar-Eskişehir ayrımı, Mahmudiye-Çifteler arasındaki bölünmüş yol yapım çalışmalarının Valilik, Mahmudiye Kaymakamlığı ve Karayolları işbirliğiyle hızlı bir şekilde yapıldığını ifade eden Vali Mehmet Kılıçlar ise, valilik ile diğer kamu kurumlarının sözkonusu çalışmaların hızlandırılması ve bir an önce bitirilmesi için üzerlerine düşen bütün çalışmaları yapacağını söyledi. Kılıçlar, şimdiye kadar yapılan çalışmalar için Karayolları 4. Bölge Müdürü ve personeline teşekkür etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2009 Cuma 12:04:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?