8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Yunuslara modern bina

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nün motorize Yunus timi için modern bir bina inşa edilirken, toplantı salonuna ise şube müdürünün adı verildi.

Bir süre önce 23 motosikletle hizmete başlayan ve 46 personelden oluşan İl Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şubesi'ne bağlı Yunus timi için Aydıner hizmet binası bahçesinde tek katlı modern bir bina inşa edildi. Binaya özel bir garajın yanı sıra toplantı salonu, duş ve soyunma odaları, idari birimler yapıldı. Yunuslar'a ait binadaki toplantı salonuna ise, Önleyici Hizmetler Şube Müdürü Abdülkadir Kutlu'nun adı verildi.

İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, Yunus timinin kurulmasına bir sene önce karar verdiklerini belirterek, "Hiç bir şey yokken bu birimin oluşturulmasını kararlaştırdık. Bu binayı da imkansızlıklar içerisinde duyarlı, fedakar Eskişehir halkının destekleriyle yaklaşık 8 ayda bitirdik. Halkımız yaptı, halkımızın eseri. Onlara hizmet veriyor. Biz de gurur duyuyoruz. Timde 23 motosiklet ve onu sevk ve idare eden 46 personelimiz var" dedi.

Toplantı salonuna adını verdiği şube müdürü Abdülkadir Kutlu'nun kendini mesleğine adayan bir polis olduğunu kaydeden Yücel, "Abdülkadir Kutlu, ben geldiğimden bu yana adeta ailesini, çocuklarını, kendi sıhhatini, her şeyi unuttu. Gece-gündüz 24 saat çalışmak açısından baktığınızda, 5-6 arkadaşımdan birisidir. Onun burada ve başka binaların yapılmasında, onarılmasında, personelin yetiştirilmesinde çok büyük emekleri ve hizmetleri vardır. Bunun tescillenmesini istedim. İnşallah, ben gittikten sonra bir başkası gelip o isim tabelasını oradan kaldırmaz. Kaldırırsa çok üzülürüm. Çünkü, bir takım güzellikleri tespit etmek ve ilgili kişisine de onu teslim etmek lazım. Onun yaptığı çok güzellikler vardı, o güzelliklerin tespit edilmesi için oraya ismi verildi" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2007 Cumartesi 18:50:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?