6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Yüzlerce kişiyi dolandırdılar!

Eskişehir'de izinsiz açtıkları “faturabank” ödeme noktalarında sahte evrakla vatandaştan elektrik, telefon, su, doğal gaz, kablolu TV, ADSL, SSK pirimi ve kredi kartı tahsilatı yaptıkları iddia edilen 7 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, kentte meydana gelen dolandırıcılık olaylarıyla ilgili polis ekiplerince başlatılan araştırma, operasyona dönüştürüldü.

Deliklitaş Mahallesi İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi'nde ve Arifiye Mahallesi Hamamyolu Caddesi'nde bir bankanın adı kullanılarak, “Online Fatura Ödeme Noktası” adı altında açılan tahsilat bürolarında çok sayıda vatandaşın dolandırıldığını belirleyen polis ekipleri, şüpheliler Birol T, İsmail K, Fikriye K, Nurgül T, Kadriye T, Şahin T. ile Ersin T'yi yakaladı.

Temmuz 2007 ile 16 Şubat 2008 tarihine kadar birçok vatandaşı sahte fatura basarak, ilgili kurum ve kuruluşlardan hiçbir izin ve bayilik almadan elektrik, telefon, su, doğal gaz, kablolu TV, ADSL, SSK pirimi ve kredi kartı tahsilatı yoluyla dolandırdıkları iddia edilen 7 zanlının ev ve iş yerlerinde arama yapıldı.

Arama ve kontrollerde, fatura çıktılarının alınmasında kullanılan bilgisayarlar ve yazıcılar, fatura dolandırıcılığında kullanılmak üzere basılmış 2 bin boş makbuz, müştekilere ait işlem görüp görmediği bilinmeyen yaklaşık 2 bin 500 civarında çeşitli kurumlara ait geçmiş tarihli faturalar ele geçirildi.

Söz konusu zanlıların ev ve iş yerlerinde ayrıca, dolandırıcılık amacıyla açılan iş yerlerine ait geçersiz ve sahte belgeler, fatura kabul işlemlerinde kullanılan mühür ve kaşeler, çok sayıda ödenip ödenmediği belli olmayan çeşitli kurum ve kuruluşlara ait tahsilat makbuzları, açılan iş yerlerinde kullanıldığı tespit edilen kontörlü telefonlar ve bunlara ait malzemeler, iş yeri içinde kullanılan ve müştekilere ait bilgilerin yer aldığı dosya ve fatura bilgilerinin olduğu evrak ve dokümanlar ele geçirildi.

“DOLANDIRILAN VATANDAŞLAR YÜZLERCE OLABİLİR”

İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, düzenlediği basın toplantısında, şüphelilerin maddi menfaat temin etmek amacıyla bir araya geldiklerinin belirlendiğini ifade ederek, “Zanlılar, fatura tahsilatı yöntemiyle yapılan dolandırıcılık olaylarının failleridir. Şu ana kadar yapılan tespitlerde yaklaşık 40 vatandaşımız 15 bin YTL dolandırılmış” dedi.

Elde edilen delillerden yola çıkıldığında dolandırılan kişi sayısının yüzlerce olabileceğini anlatan Yücel, basın-yayın organları yoluyla olayın öğrenilmesinden itibaren dolandırılan kişilerin şikayet için müracaat edeceklerini düşündüklerini sözlerine ekledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 15:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?