6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Zabıtanın denetimleri sürüyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent genelindeki kasaplar ile ekmek fırınlarında denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Ramazan ayını da göz önünde bulundurarak denetim faaliyetlerini artıran Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kent genelindeki kasap ve fırınları denetliyor. Kasaplarda satılan etlerin damgalı olup olmadığını, açıkta kıyma satışı yapılıp yapılmadığını, ürünlerin son kullanma tarihlerini denetleyen ekipler, yönetmeliklere uygun olmayan etlere imha edilmek üzere el koyuyor.

Kasapların yanı sıra ekmek fırınlarında da denetim yapan ekipler, Ramazan ayı sebebiyle üretilen pidelerin gramajlarını kontrol ediyor. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Şube Müdürü Hüseyin Gürbüz, kasap denetimleri sonucunda sadece Ramazan ayı içinde bugüne kadar sağlığa uygun olmayan 250 kilogramın üzerinde sağlıksız ete el koyduklarını ve işletme sahipleri hakkında yasal işlem başlattıklarını ifade ederek, "Kasap ve fırınlardaki denetimlerin sadece Ramazan ayına muhsus değildir. Gıda ürünleri ile ilgili denetimlerimiz aralıksız sürecek. Vatandaşlarımız her türlü şikayetini 153 nolu telefonu aracılığıyla iletebilir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 17:32:06
Güncelleme :24 Eylül 2008 Çarşamba 17:34:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?