9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Zehirleme davasında eşe beraat kararı

Eskişehir'de, doktor eşini hayat sigortasından para almak için zehirleyerek öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla yargılanan kadın beraat etti. 20 yıl sonra oğlunun kendisinden olmadığını öğrenen doktor İ.D., duruşma çıkışı yine eşini suçladı. Beraat eden sanık A.D. ise, "Adalet yerini buldu" dedi. 

Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü son duruşmasında, tutuksuz yargılanan sanık A.D. (41) bir kez daha hakim karşısına çıktı. Duruşmada, Eskişehir Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Hastanesi'nde görevli doktor İ.D. (50) de müşteki sıfatıyla hazır bulundu. İ.D.'nin avukatları, sanığın "tasarlayarak eşini öldürmeye teşebbüs etmek" suçundan cezalandırılmasını talep etti. 

Mahkeme heyetinin son sözünü sorduğu A.D. ise, "Hayatını bana borçlu olan bu adamın, sevgilisiyle yaşayabilmek için atmadığı iftira kalmadı. Ben suçsuzum. Takdir mahkemenindir. Önceki savunmalarımı tekrarlıyorum. Ben kötü, böyle bir canilik yapacak insan değilim. Bugüne kadar evine, yuvasına döner diye hiç konuşmadım. İftiralarından dolayı Allah'a havale ediyorum" diye konuştu. Savcı da esas hakkındaki mütalaasında, sanığın yapılan yargılama ve tüm dosya kapsamında inandırıcı ve yeterli delil bulunamadığından beraatine karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, daha sonra sanığın beraatine karar vererek davayı kapattı. Duruşma çıkışı adliye önünde açıklama yapan A.D., "Adalet yerini buldu" dedi. 

A.D.'nin avukatı Demir Berberoğlu ise, "Bu, aileyi kökünden sarsan çok üzücü bir gelişme. Herkes sarsıldı, 2 tane de evlat var. Mahkeme müvekkilimin beraatine karar verdi" açıklamasını yaptı. Eşini suçlamayı sürdüren doktor İ.D. de, "Mahkeme delil yetersizliğinden serbest bıraktı. Önemli olan gerçeklerdir. A.D.'nin neden böyle yaptığını bilmek lazım. Kütahya'daki sevgilisinden tutun da, babasının kim olduğu belli olmayan çocuğunun sebebinin bilinmesi lazım. Bunu açıklasınlar. İlahi adalet vardır, eninde sonunda gerçek olacaktır. Mutlaka temyize başvuracağım. 20 yıl başkasının çocuğunu büyütmüş. Kütahyalı sevgilisi var. Kendini dürüst bir insan zannediyor. 'Ben cani değilim, dürüst insanım' diyor. Türkiye'de dürüstlük, ahlak anlayışı nedir? Onu bilmek lazım" diye konuştu. 

20 yıl oğlu olarak bildiği Y.D.'nin (21) babasının, Adli Tıp Kurumu'ndan alınan DNA raporu ve mahkeme kararıyla kendisinden olmadığının anlaşıldığını hatırlatan İ.D., "Bunu her yerde açıklayabilir, her yerde de gösterebilirler. Mahkemenin verdiği karar da vardır, sunsunlar. Adli Tıp Kurumu, Türkiye'nin bir numaralı kurumudur. Onun raporunu hiç kimse bozamaz" ifadelerini kullandı. 

12 Ağustos 2003 tarihinde eşinin hayat sigortasından para alabilmek için greyfurt suyuna aşırı dozda ilaç katıp kendisini zehirleyerek öldürmeye teşebbüs ettiğini iddia eden doktor İ.D., 2 yıl sonra savcılığa şikayette bulunmuştu. Bunun üzerine doktorun boşanmak için ayrıca mahkemeye müracaat ettiği 20 yıllık eşi A.D. hakkında dava açılmıştı. Bu arada, Aile Mahkemesi'nde açılan babalık davası sonunda İ.D.'nin oğlunun, DNA raporu ve mahkeme kararıyla kendisinden olmadığı 20 yıl sonra ortaya çıkmıştı.
iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2007 Salı 10:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?