6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Zeka geriliği teşhisiyle tedavi görmüş

Eskişehir'de iş vaadiyle bir kişiyi dolandırdığı iddia edilen ve polisin para alırken suçüstü yakaladığı zanlının, "zeka geriliği" teşhisiyle tedavi gördüğü ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, polise başvuran G.Ç. (25), kendisini İ.Y. olarak tanıtan bir kişinin 4 bin YTL karşılığında Milli Eğitim Müdürlüğü'nde iş vaat ettiğini belirterek, "Şüphelenmem üzerine şahsı araştırdım. Bin 500 YTL'si peşin, geri kalan meblağı işe girdikten sonra ödemek üzere anlaştığım kişinin, Milli Eğitim Müdürlüğü'nde tanınmadığını tespit ettim. Şikayetçiyim" dedi.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, G.Ç.'nin bahse konu kişiye buluşma yeri vermesini istedi. Yenikent Mahallesi'nde kurulan semt pazarında buluştuğu gençten daha önceden seri numaraları belirlenen 930 YTL'yi alan zanlı, bu esnada polisler tarafından yakalandı. Gözaltına alınan ve gerçek adının K.S. (39) olduğu belirlenen şahsın, daha önce Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunda hizmetli memur olarak çalıştığı ve "zeka geriliği, anskiyete bozukluğu" teşhisiyle iki hastanenin psikiyatri kliniklerinde tedavi gördüğü öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından "iş bulmak vaadiyle dolandırıcılık" suçundan savcılığa çıkarılan K.S. serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 17:21:44
Güncelleme :15 Kasım 2008 Cumartesi 17:33:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?