6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Zeki Sezer Eskişehir'de

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, üretimin düştüğü bir Türkiye'de taşımacılığın gelişmesinin mümkün olamayacağını söyledi.

Eskişehir'de, Taşıyıcılar Kooperatifi'ni ziyaret eden Sezer, nakliyecilerin sıkıntılarını dinleyerek, mazot fiyatlarının artmasından duyduğu sıkıntıyı dile getirdi.

2002'de çiftçinin ve kamyoncu esnafının 980 bin liraya mazot alırken bugün mazotun 3 milyon 220 bin lira olduğunu belirten Sezer, "Aradaki fark üç katından fazla. Şoför esnafı hem daha az iş alıyor hem de karı düşüyor. Siz yağ yakıyorsunuz, ama özel kotralar, yatlar yarı fiyatına mazot yakıyor. Üretimin düştüğü bir Türkiye'de taşıyıcılığın
gelişmesi mümkün değildir" dedi.

Ocak ayından bugüne kadar Türkiye'de 26 bin işyerinin kapandığını vurgulayan Sezer, "Kriz var dediklerinde bile bu kadar şirket kapatılmamıştı. KDV gelirleri hızla düşüyor. Bu demektir ki alışveriş yok. Esnaf ya satış yapamıyor ya da işyerini kapatmak zorunda kalıyor" diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan DSP lideri Sezer, AK Parti'nin kapatılması davasıyla alakalı olarak şunları söyledi: "Türkiye ulusal birliğini korumak konusunda büyük sıkıntılarla karşı karşıya. Türkiye güçlü bir ülke, kendi politikalarını kendisi belirleyip hayata geçirebilir. Nasıl ki Bülent Ecevit Kıbrıs'ın ön koşul olmasını reddedip 'Avrupa Birliği Toplantı'sına gelmiyorum' diye rest çekebilmişse, biz de başka konularda kendi duruşumuzu ortaya koyduğumuzda dışarıya boyun eğmek zorunda kalmayız. Hükümet kapatılma davasında da dışardan medet umuyor. Gittiğimiz her yerde görüyoruz ki bizim kalabalıklarımız artıyor, AKP'nin kalabalıkları azalıyor. Türkiye'yi iyi bir noktaya getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Biz partilerin kapatılmasından hem medet ummayız, hem de mutlu olmayız".

Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ramazan Karakaya, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, "Kamyoncu esnafı, şoför esnafı ekonomik çıkmazda, dertleri daha da derinleşmiş durumda. Çare arıyoruz. Bize elçilik ederseniz, bizim sesimizi duyurursanız minnettar oluruz" diye konuştu.

Mazot fiyatlarına ve işlerin az olmasına tepki gösteren nakliyeciler ise anahtarlarını çıkararak, "Biz bu işi yapamıyoruz" diye protesto gösterisinde bulundu. Zeki Sezer, "Gerekirse kamyonumun anahtarını veririm, ama Türkiye'nin anahtarını bu iktidara vermem diyorsunuz" şeklinde espri yaptı. Sezer, daha sonra Reşadiye Camii'nde İstiklal Savaşı'nın son gazisi merhum Yakup Satar için okutulan mevlidi dinledi.

.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 17:36:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?